TILBAKE I TOPPEN: Stabæk har rykket opp til Tippeligaen. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TILBAKE I TOPPEN: Stabæk har rykket opp til Tippeligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Stabæk er klare for Tippeligaen 2014

Helt koko avslutning på Adeccoligaen.

• Stabæk - Bodø/Glimt 1-1, Mjøndalen - Hødd 3-1

(Dagbladet): Før dagens siste runde i Adeccoligaen hadde nesten alle lagene noe å spille for. Særlig i opprykksstriden var det mange scenarier - og Adeccoliga-ekspert Thomas Berntsen turte ikke å spå noen verdens ting.

I Mjøndalen tok Hødd ledelsen allerede etter åtte minutter, og gikk dermed opp på andreplassen som gir direkte opprykk. Den beholdt de fram til det var spilt en time.

Nedtur for Hødd Da steg Mads Stokkelien til værs på en corner og stanget Stabæk i ledelsen mot Bodø/Glimt på Nadderud. Hødd og Stabæk byttet dermed plass igjen.

I denne perioden fikk Hødd to scoringer annullert: én korrekt for offside, og én noe mer tvilsomt for røff behanlding av MIF-back Solberg Olsen.

Etter den siste av de to ble Hødd-trener Lars Heltne Nilsen så sint at dommeren valgte å vise ham opp på tribunen. Deretter snudde Mjøndalen kampen - først ved Pål Kirkevold, og deretter ved Stian Semb Aasmundsen, før Kirkevold fastsatte sluttresultatet til 3-1 tre minutter før slutt.

Sayouba-tabbe Dermed gjorde det ingen verdens ting for Stabæk at Mande Sayouba vartet opp med en keepertabbe av de sjeldne etter en heading fra Zarek Valentin.

Nevnte Sayouba kunne forøvrig fort blitt utvist i førsteomgang da han handset utenfor 16-meteren, men dommeren fikk ikke med seg hendelsen.

Mjøndalen fikk ekstra mye å juble for mot slutten av kampen sin. Da tikket nemlig meldingen om at Vard Haugesund hadde gått opp til 4-3 inn, og seinere scoret haugesunderne ett til. Det betyr at Mjøndalen skal spille kvalifisering om opprykk til Tippeligaen - med negativ målforskjell!