Stabæk er snillest i klassen - nekter å bli ei bølle

Jon Knudsen ber om mer aggresivitet. For selv i motgang er Stabæk Norges snilleste lag.

UTNYTTET PASSIVITETEN: Odd klarte å utnytte at Stabæk ikke klarte å få opp aggressiviteten i går kveld. Her punkterer Torgeir Børven kampen med sin 3-0-scoring. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
UTNYTTET PASSIVITETEN: Odd klarte å utnytte at Stabæk ikke klarte å få opp aggressiviteten i går kveld. Her punkterer Torgeir Børven kampen med sin 3-0-scoring. Foto: Cornelius Poppe/ScanpixVis mer

|||FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Odd Grenland 0-3.

Stabæk sliter i kraftig motbakke denne sesongen, men de vil ikke brette opp ermene og slåss seg oppover tabellen. Tippeligaens snilleste lag vil vinne med stil - ikke takket være pryl.

De blaa får ikke spillet til å sitte - men de topper i hvert fall én tabell:

• 24 kamper inn i sesongen har bæringene bare fått 15 gule kort. Det er færrest i Tippeligaen, sammen med Rosenborg.

Men at serielederen har færrest kort, er slettes ikke uvanlig. At et lag på nedre halvdel har like få, er mer oppsiktsvekkende.

• Som eneste klubb har Stabæk unngått spillere i karantene så langt.

Passivitet Utenfor Stabæk-garderoben drar de litt på det, når Dagbladet tar opp «snill gutt»-temaet.

- Vi er vel kjent for å være litt for snille, sier Jon Knudsen.

I går kveld så han at spillerne foran seg - spesielt i førsteomgangen - lot Odd-gutta få mye rom. Ved begge scoringene til Simen Brenne var Stabæk-gutta svært passive.

- Jeg synes ikke vi skal pådra oss gule kort for å vise at vi er aggressive, men jeg mener at vi godt kunne vært litt mer aggressive. Og det går an å være tettere på folk uten at det blir kort, sier landslagskeeperen.

Ikke knokkellag Trener Jan Jönsson forteller at den manglende aggressiviteten var et tema i pausen i går.

- Andreballen gikk altfor ofte til en hvit spiller. Vi snakket om å få opp aggressiviteten og være litt forbannet, sier Jönsson.

- Er dere for snille?

- Vi må i hvert fall passe oss for kampbilder som den førsteomgangen i går, vi kan ikke spille sånn.

Men et knokkellag kommer aldri Stabæk til å bli, i hvert fall ikke så lenge Jönsson er sjef (ut sesongen).

- Vi vil jo være et konstruktivt lag, sier han.

- Bortimot perfekt Ingen av lagene var superkonstruktive i Telenor Arena i går kveld, det var ingen stor forestilling bærumspublikummet ble vitne til. Men Odd var godt organisert defensivt og svært effektive.

- En bortimot perfekt bortekamp, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

Og så hadde skienslaget Simen Brenne.

Han scoret kampens første etter bare 36 sekunder og doblet midtveis i førsteomgangen. Torgeir Børven punkterte kampen med sin 3-0-scoring 14 minutter før slutt. Men denne seieren var egentlig aldri truet, til det var Stabæk en altfor blek utgave av seg selv.

- Det er et par ganger i året du spiller en slik kamp, hvor taktikken sitter 100 prosent og uttellingen er så bra, sier Brenne til Dagbladet.

FRITT SPILLEROM: Simen Brenne slapp enkelt til i forkant av de to målene han scoret mot Stabæk i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FRITT SPILLEROM: Simen Brenne slapp enkelt til i forkant av de to målene han scoret mot Stabæk i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer