Stabæk-fansen begynte å bite negler. Så kom Alanzinho innpå

Stabæk på kvalikplass etter seier over Start.

DRØMMESCORING: Alanzinho jubler etter at han scoret et vakkert mål på innbytterens første touch i kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DRØMMESCORING: Alanzinho jubler etter at han scoret et vakkert mål på innbytterens første touch i kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk - Start 3-0 (2-0)(Dagbladet): For Stabæk var dagens premisser klare: Kun seier var godt nok for at laget fra Bærum skulle ha en mulighet til å fornye Tippeliga-kontrakten.

Samtidig var de mørkeblå avhengig av at Bodø/Glimt skulle avgi poeng eller at Tromsø ville tape sin kamp.

Stabæk kunne ikke fått en mer perfekt motstander på papiret i så måte, med tabelljumbo Start på besøk. Sørlendingene hadde riktignok vunnet to av de siste fem seriekampene, men forrige borteseier i Tippeligaen kom helt tilbake i mai 2015.

Bodø/Glimt hadde en vanskelig oppgave mot Rosenborg på Lerkendal, en kamp som endte med 2-1-seier til trønderne. Samtidig gjorde Stabæk jobben mot bunnlaget Start. Det betyr at Stabæk skal spille kvalik, mens Bodø/Glimt må ta den tunge veien ned en divisjon.

- Alt er åpent. Det var en veldig god avslutning på ligaen. Vi har ligget fem måneder under streken, sier Stabæk-trener Toni Ordinas.

Det er ingen klubber han ønsker å møte mer enn andre i kvaliken. Det er Jerv, Mjøndalen eller Kongsvinger som blir Stabæks motstander der.

- Jeg føler at det i våre hoder er en stor lettelse. Dette vil gi mye energi og nå må vi mentalt forberede oss på at dette ikke er over. Det er en ny kamp, og det er viktig. Men vi har fått masse ny energi, sa Stabæk-treneren til NTB etter kampslutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer