Stabæk-fansen klappet til Bradley som om det var siste gang

Holder koken i sølvkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stabæk - Start 3-2 (1-1)

BEKKESTUA (Dagbladet): Både Stabæk og Start hadde mye å spille for da lagene møttes på Nadderud stadion i kveld. Stabæk jakter på sølvet i Tippeligaen, mens Start kjemper mot nedrykk.

Til slutt var det hjemmelaget som trakk det lengste strået og vant 3-2.

Start ble reddet av at heller ikke nedrykksrival Mjøndalen vant sin kamp mot Aalesund, så her blir det bikkjeslagsmål til siste spark.

Spørsmålet som dirret over Nadderud etter at dommeren blåste i fløyta for siste gang, var om dette var den siste hjemmekampen til Stabæk-trener Bob Bradley. Publikum tok i alle fall høyde for det. Amerikaneren fikk varm applaus både før, under og etter kampen.

Den danske avisa BT skrev lørdag kveld at Bradley er blitt enig med franske Le Havre. Klubben ligger i Ligue 2, og har amerikanske eiere. Bradley skal ha vært i kontakt med både Heerenveen, 1860 München, Molde og det danske landslaget. Til slutt har valget angivelig falt på Le Havre. Kontrakten med Stabæk går ut etter sesongen.

- Det er på tide å snakke om spillerne, ikke meg, sier Bradley selv.

Feilaktig offside Start åpnet friskt denne småkjølige kvelden i Bærum. Laget tok ledelsen etter 13 minutter, trodde «alle».

Kristoffer Vassbakk Ajer sørget for et nydelig raid, og sendte ballen videre til Andreas Hollingen. Han skjøt den elegant i mål, men linjemannen vinket for offside. TV-bildene viste at det var feil.

C More-kommentator Kenneth Fredheim bekreftet det samme over en pølse med lompe i pausen.

I stedet gikk Stabæk opp i 1-0 da drøye halvtimen var spilt. En corner ble slått på bakre stolpe. Der fikk Luc Kassi stå umarkert og banke ballen i mål. Det må ha føltes urettferdig for gjestene, som hadde levert mye bra.

Men rett før pause ble det balanse i regnskapet. En pasning fra Rolf Vikstøl fant Mads Stokkelien, som scoret. Den tidligere Stabæk-spilleren svarte med behersket jubel.

Rask scoring Ingen av lagene ville være fornøyd med uavgjort. Naturligvis aller minst Start, som risikerer direkte nedrykk.

1-2-scoringen kom da andre omgang var tre minutter gammel. Hollingen slo en corner, som ble fanget opp av Vikstøl på første stolpe. Han headet ballen i mål. En flott snuoperasjon, som fikk det til å koke i Start-seksjonen på Nadderud.

Jubelen stilnet fem minutter seinere da Kamal Issah utliknet til 2-2. Daniel Fredrik Granli stormet inn fra venstrekanten og fant Issah foran mål.

Start la seg bakpå i sluttfasen av kampen. Med rapportene om at Mjøndalen lå under mot Aalesund ville uavgjort uansett være gull verdt.

Men slik gikk det ikke. Ville Jalasto banket inn 3-2 for Stabæk åtte minutter før slutt.

<strong>JUBEL:</strong>  4567 tilskuere så at Stabæk vant 3-2 over Start. Her jubler Kamal Issah for 2-2-scoringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
JUBEL: 4567 tilskuere så at Stabæk vant 3-2 over Start. Her jubler Kamal Issah for 2-2-scoringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer