Stabæk får fortsette på Fornebu

Enig med eierne av Telenor Arena.

INGEN FLYTTING: Stabæk kan forberede seg på en ny sesong med kunstgress og tak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INGEN FLYTTING: Stabæk kan forberede seg på en ny sesong med kunstgress og tak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Etter krangling og lange forhandlinger er Stabæk Fotball omsider enige med eierne av Telenor Arena om fortsatt å spille der i 2011-sesongen.

«Det er i dag inngått en avtale mellom Stabæk Fotball AS og arenaens eier som innebærer at Stabæk Fotball spiller på Telenor Arena i sesongen 2011. Avtalen gir også Stabæk Fotball en betinget rett til å overta eventvirksomheten på arenaen og til å inngå en forlenget leieavtale», heter det i en pressemelding fra klubben fredag.

- Det er en gledens dag, men den store jobben står foran oss. Nå vet vi at vi spiller på Telenor Arena hele denne sesongen, og det betyr full fart på sesongkortsalg, sponsorarbeid og planlegging, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk Fotball til klubbens nettsted.

Det ble også gjort klart under forhandlingene at Stabæk må bestemme seg for om de vil ha arenaen på Fornebu som permanent hjemmebane innen 30. juni i år.

Bakgrunnen for krangelen om rettighetene var at eierne av Telenor Arena, Stabæk Holding, ville kaste fotballklubben ut, bytte ut kunstgresset med asfalt og holde tilstelninger som er mer inntektsbringende enn fotball.

Men dette lot seg ikke gjøre, da Stabæk Fotball har fulgt leieavtalen de i sin tid inngikk med Stabæk Holding til punkt og prikke. Dermed blir det fortsatt eliteseriefotball på Fornebu også i år.

(NTB)