MÅ TIL FREDRIKSTAD: Stabæk-keeper Mandé Sayouba (t.v.) ser at Sogndal har scoret kampens eneste mål under eliteseriekampen mellom Stabæk og Sogndal på Nadderud stadion. Her får ikke bæringene lov til å spille i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MÅ TIL FREDRIKSTAD: Stabæk-keeper Mandé Sayouba (t.v.) ser at Sogndal har scoret kampens eneste mål under eliteseriekampen mellom Stabæk og Sogndal på Nadderud stadion. Her får ikke bæringene lov til å spille i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stabæk får ikke spille Europa League-kvalik på Nadderud. Må betale dyrt for å spille i Fredrikstad

Stabæk tar imot walisiske Connah's Quay Nomads til returoppgjør.

Stabæk tar torsdag imot walisiske Connah's Quay Nomads til returoppgjør i europaligakvalifiseringen etter 0-0 i første kamp, men eliteserielaget får ikke hjelp av kjente omgivelser på Nadderud.

Bæringene må nemlig betale over 100.000 kroner for å spille kampen på Fredrikstad Stadion etter at Nadderud ble ikke godkjent av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Det er en avgjørelse man skjønner lite av i Stabæk etter at man så hvilke forhold som rådet i den første kampen i Wales, skriver Budstikka.

Også motstanderen måtte i likhet med Stabæk låne en bane av en konkurrent, men heller ikke denne var i nærheten av Nadderuds standard, hevder Jon Tunold, daglig leder i Stabæk.

- Jeg må si at jeg er overrasket over at det går an å tolke det så forskjellig med to arenaer. De fikk ikke godkjent sin egen arena og måtte låne areaen hvor også et annet lag fra Wales skal spille. Denne arenaen er ikke i nærheten av å holde samme standard som Nadderud, sier Tunold til Budstikke. Han legger til at det blant annet ikke var kampur eller resultattavle.

Kroner og øre

Det blir også en økonomisk belastning for eliteserieklubben. Totalt koster det klubben over 100.000 kroner å flytte kampen til Fredrikstad.

- For oss er det penger. Det blir en utgift, samtidig er det noe med ikke å kunne spille hjemme på vår egen arena. Det verste med dette er for publikum, vi ønsker å spille på en arena i nærheten av der vårt publikum bor og spille for flest mulig, sier Tunold.

Sportslig har Stabæk et fint utgangspunkt med 0-0 i første kamp i Wales. Ved avansement må de imidlertid gjennom ytterligere to runder før de er klare for gruppespillet i turneringen.

Odd i Finland

Odd er det andre norske laget som skal i aksjon torsdag kveld. Telemarkingene har reist til Finland hvor de møter Mariehamn borte. Første kamp i Skien endte 2-0 til Odd etter scoringer av Thomas Grøgaard og Olivier Occean.

Mariehamn har like mange poeng som serieleder HJK Helsinki i finsk eliteserie, men ligger bak på målforskjell. Ned til tredjeplass skiller det hele ti poeng.

Jone Samuelsen er fortsatt ikke klar etter skade. Han er den eneste i troppen som ikke blir klar til kampen, skriver lagets nettside.

(NTB)