Stabæk fikk uavgjort med ti mann

Stabæks Jesper Jansson var bare millimetere fra å sikre Stabæk seieren mot Brann helt på tampen av i dagens oppgjør. Svensken fikk ikke stokket uttelling fra kort hold, og dermed endte kampen 1-1.

Etter at Molde tapte mot Strømsgodset, ville Stabæk hatt muligheten til å snappe sølvet i siste serierunde. Da møter bæringene Sogndal, mens Molde har en vanskelig bortekamp mot Viking.

I stedet måtte Nadderud-publikummet nøye seg med å feire bronsen, som er Stabæks første medalje gjennom tidene.

Utvist

Midtstopper André Flem skapte mye av dramatikken. Først ga han Stabæk ledelsen, så ble han utvist for å ha hektet Branns Kjetil Løvvik som bakerste mann.

Med bare 10 spillere kom Brann inn i kampen, og Thorstein Helstad utlignet like før pause. I 2. omgang sank nivået på spillet betraktelig, og kampen fikk et stadig sterkere Hawaii-preg.

Begge lag hadde sjanser til å vinne. I tillegg til Janssons tidligere nevnte kjempesjanse, skjøt Petter Belsvik like utenfor alene med Vidar Bahus.

For Brann hadde både Kjetil Løvvik og innbytter Bjarki Gunnlaugsson gylne muligheter.

God moral

- Jeg er stolt av at vi sto så godt imot med bare 10 spillere. Denne kampen hadde vi vunnet med fullt lag, mener Stabæk-trener Anders Linderoth.

- Det står respekt av opphentingen vår, men spillet ble for ustrukturert i 2.omgang, fastslår Brann-trener Harald Aabrekk.

Jesper Jansson, som ble trukket ned som midtstopper da André Flem ble utvist, var banens beste. Kjetil Løvvik var konstant på hugget for Brann, men manglet det lille ekstra i avslutningene.

(NTB)