Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk fikset godt utgangspunkt i Tirana

Scoret og spilte uavgjort.

GODE MULIGHETER: Fredrik Berglund i kamp med Tiranas Jetmir Sefa. Men det var Daigo Kobayashi som ordnet den viktige bortescoringen for Stabæk.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arben Celi
GODE MULIGHETER: Fredrik Berglund i kamp med Tiranas Jetmir Sefa. Men det var Daigo Kobayashi som ordnet den viktige bortescoringen for Stabæk.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arben Celi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIRANA/OSLO (Dagbladet.no): KF Tirana - Stabæk 1-1.

Stabæk skaffet seg et godt utgangspunkt før returmøtet mot Tirana i Champions League-kvalifiseringens andre runde.

1-1 i Albania betyr fordel av bortemål, og bæringene har alle muligheter til å ta ett nytt steg mot det store europeiske fotballeventyret.

- Vi var ræva i andreomgangen, men spiller en bra første. Sånn sett er 1-1 greit, og går vi ikke videre fra dette, så blir jeg veldig skuffet, sier Henning Hauger til Dagbladet.

- Jeg håper de ikke har mye trening på kunstgress. Litt skuffa over resultatet i dag, men vi hadde nok kjøpt 1-1 i forkant, fastslår kaptein Morten Skjønsberg.

Mistet initiativet etter pause
Stabæk var best før pause, og fikk betalt da Daigo Kobayashi snappet et svakt tilbakespill inne i Tirana-feltet, og dunket ballen i bortre hjørne.

Etter hvilen snudde kampbildet, og hjemmelaget tok over mer og mer. Derfor var det også relativt fortjent at Mukaj utliknet etter 50 minutter.

Jon Knudsen sendte en retur rett inn foran eget mål, og Devis Mukaj var våken.

1-1 holdt seg til slutt, og Stabæk kan altså klare seg med 0-0 eller bedre på Fornebu Arena om seks dager.

- Daigo-scoringen var svært viktig her i dag, men jeg håper ikke den blir det neste uke. De er tekniske, men får vi et fullsatt Telenor så skal vi klare dette, sier Daniel Nannskog til Dagbladet etter å ha fått det siste kvarteret som innbytter.

Spesielle omstendigheter
- Det er vel et ok resultat, men samtidig har vi mer enn nok sjanser til å avgjøre. Vi kunne ha vært litt mer effektive, sier trener Jan Jönsson.

- Vi fikk med et mål fra en vanskelig bortebane, og det er viktig, fortsetter svensken til NTB.

Før kampen hadde flere fryktet heksegryta i Tirana. Rundt 3000 tilskuere møtte opp og laget mer enn nok liv, men holdt seg godt innenfor streken.

- Det var ingen skumle hendelser. Men det var litt spesielle omstendigheter. Det var også veldig varmt, men det gikk helt fint, sier Jan Jönsson.

UAVGJORT: Henning Hauger og Tiranas Devi Muka.  Foto: SCANPIX/AP/Arben Celi
UAVGJORT: Henning Hauger og Tiranas Devi Muka. Foto: SCANPIX/AP/Arben Celi Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!