Stabæk for kloke til å sprekke

Trener Jönsson om feriemesterne.

(Dagbladet.no): Siden 1996 har bare Rosenborg klart det: Å vinne serien etter tabelltopp til sommerferien.

Brann mislyktes i fjor, Start året før, viser statistikk Dagbladet.no har hentet inn. I tillegg har både Tromsø, Lyn, Viking og Molde sprukket på høsten etter status som feriemestere.

Ledelse inspirerer

Stabæk-trener Jan Jönsson tror ikke Stabæk går i samme fella.

- Jeg tror ikke ikke ledelsen påvirker oss i negativ retning. Jeg tror vi har for mye klokhet i spillergruppa og det finnes mye rutine. Det er ingen som er ekstra presset, tabellsituasjonen bare inspirerer, sier Jönsson til Dagbladet.no.

Samtidig presiserer han at sesongmålet er uforandret. Stabæk skal ende på øvre halvdel av tabellen, det vil si dårligst sjuende- mot femteplass i fjor.

- Laget føles klokt og velbalansert, både på banen og utenfor. Vi skal tåle dette, sier svensken.

Jönsson er sikker på at laget som er ubeseiret siden sesongstarten i april har mer inne. Derfor kan tetplassen holde helt inn til siste serierunde 4. november.

KAN BLI BEDRE: Jan Jönsson mener Stabæk ikke har prestert maksimalt og tror det er mulig å fortsette i toppen ut sesongen. Foto: Scanpix
KAN BLI BEDRE: Jan Jönsson mener Stabæk ikke har prestert maksimalt og tror det er mulig å fortsette i toppen ut sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

- Ja, vi må ha tro på at vi fortsetter å spille bra. Samtidig har vi ikke krøpet ut av skinnet og overprestert. Det er ikke alltid vi har fått betalt. Vi skal holde dette nivået og prestere minst like bra. Og kanskje blir vi skadefrie og enda bedre. Men mye kan skje i høst, sier svensken.

Samles i Sverige

Han tar med seg laget til Halmstad i neste uke, for en liten treningsleir i hjembyen som fyller 700 år. Den svenske treneren tror ikke han trenger å få gjengen ned på jorda når pausen er over om tre uker.

- Jeg trenger ikke å si noe om det, men vi snakker jo sammen. Det blir kanskje noen resonnementer, men ikke mye.

Stabæk-leder Lars Bohinen var i Vålerenga da osloklubben tok gullet fra feriemesterne Start for to år siden. Han går ikke med på at det er gullfeber på Nadderud.

- Vi koser oss med at vi leder, men vi har ikke endret vårt mål for sesongen. Foreløpig er vårt mål å bli topp 7 i tippeligaen. Vi har et veldig godt utgangspunkt for å klare det. Så får vi se i løpet av høsten om vi oppjusterer det til gull eller medalje, sier den tidligere englandsproffen til Dagbladet.no.

Røper ikke ønskelista

Bohinen mener sesongmålet beskytter klubben mot presset som kommer framover.

Stabæk for kloke til å sprekke

- Det er ingen automatikk for at vi klarer det i høstsesongen. Vi er laget alle vil slå. Det vil gi oss en tøffere høst- enn vårsesong. Vi er inne i nytt territorium, vi skal forsvare oss og ikke slå underfra.

Kanskje får bærumsklubben hjelp i overgangsvinduet, trener Jönsson forteller til Dagbladet.no at klubben er ute etter én eller to nye spillere.

- Vi ønsker ikke å gå ut med beskrivelser av type spillere, det er politikken i klubben, sier Bohinen.

• Din kommentar: Er Stabæk gode nok til å vinne seriegullet?

PÅ SPILLERJAKT: Lars Bohinen forteller at det ikke er kommet henvendelser på Stabæk-stjerner og at klubben er mer opptatt av å få spillere inn.