ENKEL SEIER: Viking fikk det enkelt mot et Stabæk-lag som mangler flere av sine nøkkelspillere. Her jubler de for Vidar Nisjas 1-0-mål. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
ENKEL SEIER: Viking fikk det enkelt mot et Stabæk-lag som mangler flere av sine nøkkelspillere. Her jubler de for Vidar Nisjas 1-0-mål. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Stabæk gikk av banen uten å skape én sjanse

Mens Viking scoret på Jon Knudsen fra 30 meter.

|||Viking - Stabæk 2-0

 (Dagbladet): Forventingene var høye både til Viking og Stabæk før sesongen.

Men begge har underprestert i sesongstarten, og lå beskjedent plassert på henholdsvis 11. og 9. plass foran kveldens møte i Stavanger.

Der måtte Stabæk klare seg uten nøkkelspillere som Daniel Nannskog, Pontus Farnerud og Johan Andersson, som skadet seg under oppvarmingen - og det ble veldig synlig mot et aggressivt og disiplinert Viking-lag.

- Vi hadde ikke så mye konstruktivitet og kreativitet å komme med i dag, medgir Stabæk-trener Jan Jönsson overfor NRK.

Praktmål
De mørkeblå vant fullt fortjent 2-0 i en solid gjennomført kamp, i hvert fall solid nok til at det vanligvis så kresne Stavanger-publikummet ga laget stående applaus flere ganger i 2. omgang.

Mest fortjent var det fire minutter etter pause.

André Danielsen scorer ikke ofte, men når han først gjør det, er det gjerne kremmerhus. 2-0-scoringen hans var intet unntak - fra 30 meter klinket han til med strak vrist, og ballen fløy inn bak landslagskeeper Jon Knudsen.

Et perlemål av 25-åringen, men fra det holdet burde det vært mulig å redde.

SCORET TIDLIG I FØRSTE OMGANG: Vidar Nisja prikker inn 1-0 etter godt forarbeid av 18 år gamle Ole Marius Aasen, som startet en tippeligakamp for første gang. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SCORET TIDLIG I FØRSTE OMGANG: Vidar Nisja prikker inn 1-0 etter godt forarbeid av 18 år gamle Ole Marius Aasen, som startet en tippeligakamp for første gang. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

- Det var godt å score et mål, det var i hvert fall på tide. Det går for lenge mellom målene. Ut fra baneforholdene var det vanskelig å spille vårt spill, men Stabæk hadde knapt en sjanse. Vi gjør en kanonkamp, sier han.

Det var uansett ikke Jon Knudsens skyld at Stabæk reiser poengløse hjem til Bærum.

Sjanseløse
Viking kastet seg over gjestene fra første spark, tok fullstendig kontroll over kampen og fikk en tidlig scoring gjennom Vidar Nisja.  Stabæk hadde på sin side mer enn nok med å forsvare seg, og greide bare unntaksvis å holde ballen i laget i flere trekk av gangen.

På topp hadde spissvikar Bernt Hulsker en ganske så håpløs oppgave, og bortsett fra et brukbart langskudd før pause utrettet han fint lite før han ble plukket av banen 20 minutter før slutt.

Det gjorde heller ikke resten av Stabæk, og det hjalp heller ikke stort at Veigar Pall Gunnarsson returnerte etter skade den siste halvtimen.

Stabæk produserte ikke en eneste sjanse - og det er det ytterst sjelden man ser i Tippeligaen.

- Dette var vel fortjent. Vi begynte bra og scoret tidlig i 1. omgang, men så slapp vi trøkket litt inn mot pause. Vi snakket om i pausen at vi skulle gjøre kort prosess i 2. omgang, og det gjorde Danielsen. Etter det var vi mest opptatt av å kontrollere kampen, sier Viking-trener Åge Hareide til NRK, og legger til at Stabæk ikke hadde en eneste mulighet.

- Var dette en vippekamp for dere?

- Det er tidlig, og bare åtte kamper spilt, men det er viktig å ha kontakt oppover. Viktigere enn å ha kontakt nedover, gliser Hareide.