KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: Stabæk tilbakeviser at de har gitt opp å spille på Telenor Arena i 2012.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: Stabæk tilbakeviser at de har gitt opp å spille på Telenor Arena i 2012.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .Vis mer

Stabæk gir ikke opp Telenor Arena

- Troen og håpet lever fortsatt, sier styrelederen.

Stabæk fotball avviser at klubben er ferdigspilt i Telenor Arena, til tross for ordfører Odd Reinsfelts uttalelser. Klubben arbeider fortsatt med «Stiftelsesmodellen».

- Det har ikke skjedd noe. Det har ikke meldt seg noen reelle aktører til en slik stiftelse. Dermed er ikke kommunens medvirkning lenger aktuell, sa Bærum-ordfører Odd Reinsfelt til Aftenposten.

Stabæk flyttet fra Nadderud stadion til Telenor Arena foran 2009-sesongen. Anlegget på Fornebu er blitt et økonomisk mareritt. Klubben har ikke råd til å dekke de årlige utgiftene.

En redningsaksjon med Bærum kommune og aktuelle Fornebu-aktører kom aldri i mål. Da måtte man ha kjøpt arenaen fra eier Kjell Chr. Ulrichsen og Euforum Holding.

- Det tror jeg rett og slett er et prisspørsmål. Eierne av Telenor Arena og eventuelle kjøpere har nok vært i kontakt med hverandre, uten at jeg har vært involvert, og der har nok prisen ligget høyere enn hva kjøper har vært villig til å tilby, sa Reinsfelt.

I Stabæk Fotball har pipen en litt annen lyd.

- Vi i Stabæk Fotball ønsker å meddele at vi fortsatt arbeider med «Stiftelsesmodellen» og at troen og håpet fortsatt lever. Risikoen for at vi ikke får dette til, øker selvfølgelig jo kortere dagene blir. Men vi har absolutt ikke gitt opp. Parallelt arbeider vi med alternative hjemmebaner for 2012-sesongen. Her er selvfølgelig Nadderud stadion vår førsteprioritet, men dette vil kreve kommunale investeringer, opplyser styreformann Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, i en pressemelding.

(NTB)