Stabæk gjentok suksessoppskriften

Slo Tromsø 2-0.

For annen kamp på rad var to kjappe scoringer like før pause nok til å gi Stabæk tre poeng. Denne gang var det Tromsø som ble slått med 2-0.

Søndag scoret Ernest Asante og Kamal Issah like før pause da Lillestrøm ble slått med samme sifre. Torsdag endte det nesten i en kopi da bortekampen mot Tromsø ble vunnet.

- Det kan nesten se ut som om vi trykket på repeatknappen, ja. Vi spiller til dommeren blåser av, og får betalt for det, sa venstreback Birger Meling til CMore.

Det første målet kom ved Asante tre minutter før pause. Adama Diomande headet ballen ned til Asante, som satte ballen i mål med et godt skudd langs bakken. Og på overtid doblet Cole Grossman da Stabæk bet seg fast inne i feltet etter en dødball.

Misfornøyd tross seier Til tross for at Stabæk tok sin tredje seier på rad, var ikke trener Bob Bradley i ekstase.

- Det er veldig godt med tre poeng på en dag hvor vi egentlig ikke spilte spesielt godt. Vi tar med oss tre poeng, men har mye å gå på i presisjonen i angrepsspillet, sa han.

Fram til målene hadde kampen vært jevn, med sjanser begge veier. Tromsø-talentet Mikael Ingebrigtsen kom nær to ganger tidlig. Det siste skuddet traff innsiden av stolpen, men forsvant ut.

Stabæk lot Tromsø føre kampen i starten, men tok gradvis over. Diomande hadde to gode muligheter, og Asantes fart skapte mye trøbbel for Tromsø-forsvaret.

Tromsø fikk en enda vanskeligere oppgave av at Simen Wangberg og Mikael Ingebrigtsen måtte byttes ut med skader i kampens første halvdel. Angriper Zdenek Ondrasek kom til to gode muligheter, men Stabæks seier så aldri virkelig truet ut.

Fortvilet Nilsen Vertenes trener Steinar Nilsen var fortvilet etter at laget hans gikk på et nytt tap.

SEIER: Stabæk-spillerne jubler for seier i kampen mot Tromsø på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SEIER: Stabæk-spillerne jubler for seier i kampen mot Tromsø på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Det er en utrolig spesiell kamp. Det er så mye rart som skjer som går mot oss. Jeg tror aldri jeg har opplevd noe lignende, sa han til CMore.

Nilsen mente som hjemmefansen at vertene skulle hatt frispark før det første målet.

- Vi hadde fem-seks kvalifiserte sjanser etter pause, men det vil seg ikke. Hva mer skal vi gjøre? Vi må bare fortsette å trene på å score mål. Alt gikk mot oss i dag, sa Nilsen.

Tolv minutter før full tid gikk det en støkk i med- og motspillere da Stabæk-stopper Nicolai Næss måtte forlate banen på båre etter en kollisjon med keeper Mande Sayouba.

Seieren var Stabæks tredje på rad. Laget er dermed med i toppen av en meget jevn tabell. Tromsø blir stående med fire poeng, og en plass like over nedrykkssonen.

(NTB)