Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk gjør mye ut av lite

Stabæks skadeliste er lang som et vondt år, og gjestene hadde bare tre utespillere på benken mot Vålerenga mandag. Men på banen er det et godt år for bærumslaget, som vant 3-1 og kjemper i toppen av tabellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga startet sesongen med 8-1 og ti poeng på de fire første kampene, og toppet tabellen. Siden er det blitt fire strake tap med 2-12 i målscore, og osloklubben har ikke bare mistet kontakten med teten. Nå er VIF på vei mot bunnstriden.

- Det er klart dette er tungt. Fire tap på rad kan jeg ikke huske sist jeg opplevde, sa en skuffet Egil Olsen.

Axel Kolle ga Stabæk en tidlig ledelse på frispark. Vålerenga dominerte resten av første omgang og utlignet ved John Carew en snau halvtime før slutt, men Helgi Sigurdsson avgjorde for Stabæk med to lynnedslag fra klar himmel.

Stabæks seier var fortjent. Laget spilte fornuftig og kontret seg til større sjanser enn Vålerenga klarte å skape.

Scoreren skadet

Det var spilt i drøyt tre minutter da Axel Kolle ble den første som har scoret direkte på frispark i eliteserien denne sesongen. Fra 20 meter forsvant ballen inn i venstre hjørne via en VIF-rygg.

Seks minutter senere fikk Kolle kjeven ut av ledd da han hjalp til i forsvar på et Vålerenga-hjørnespark. Han ble båret ut, og Stabæks lange skadeliste ble enda mer begredelig.

- Men Axel er tilbake på trening torsdag, kunne trener Anders Linderoth fortelle. Han er glad for at det nå er pause i eliteserien et par uker.

- Vi har vel nådd maks av skader, men spillerne har gjort en fantastisk innsats. Vålerenga trykket på i dag, og som ventet ble det veldig mye kamp om andreballer. Det klarte vi bra, sa han.

Store sjanser

Vålerenga dominerte før pause, men skapte få store sjanser. Carew somlet for mye da han ble spilt gjennom, og Frode Olsen refleksreddet glimrende da Martin Andresen nikket mot eget mål på et frispark.

Stabæk gjorde mye ut av lite og holdt på å øke med sin andre sjanse. På overtid kom Andresen gjennom, men VIF-keeper Øyvind Bolthof avverget glimrende.

Vålerenga ble svekket da Pascal Simpson måtte ut med skade i pausen. I andre halvdel var Stabæk best. Sigurdsson kunne punktert kampen da han fra kort hold skjøt i tverrliggeren og ned, men hjemmepublikum trodde Vålerenga hadde reddet dagen da Carew utlignet etter et langt innkast i det 62. minutt.

Sigurdsson ville det annerledes og scoret med et vakkert volleyskudd etter at et frispark fra egen banehalvdel ble stusset videre. Så satte han punktum med et flatt langskudd i hjørnet.

Tøff tid

- Stabæk var mer effektive enn oss, og bedre i overgangsspillet. I de siste kampene våre har det handlet mye om effektivitet, men det betyr vel at de beste lagene har spisser som utnytter sjansene, sa Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

- Det som bekymrer meg mest er at vi ikke skaper mer. At motstanderne har så god uttelling, går over. Det jevner seg ut over tid, mener Drillo.

Vålerenga har møtt fem medaljekandidater på rad, og kan iallfall trøste seg med at programmet framover ser noe lettere ut.

Stabæk kan bruke seriepausen til å få noen av sine skadde spillere klare. Da kan laget bli enda farligere.

(NTB)