Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø - Stabæk Eliteseriens 5. runde:

Stabæk grisebanka Tromsø på Alfheim: - Det er helt forferdelig

Stabæk tok sin første borteseier for sesongen.

OHI I SKYGGEN: Ohi Omoijuanfo ble satt i skyggen av lagkamerat Tonny Brochmann, som satte to av de tre bortemålene. Ohi selv satte det siste. Se høydepunkter fra oppgjøret mellom Tromsø og Stabæk i den femte Eliteserie-runden her. Video: Fotball Media Vis mer
  • Tromsø - Stabæk 0-3 (0-3)

(Dagbladet): Eliteseriens suverene toppscorer, Ohi Omoijuanfo, fortsatte sitt scoringsraid da han satte Stabæks første mål på Alfheim, søndag.

Ohi brukte bare fem minutter på å sette Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn ute av spill og sette inn ledermålet med sitt sjuende mål for sesongen, men kveldens store helt for de blåkledde ble Tonny Brochmann.

Dansken satte to mål på to minutter like før pause, og det på fantastisk vis.

For først rundet Brochmann ikke bare én, ikke to, men hele tre Tromsø-spillere, før han sendte ballen forbi en til og så i målet bak Kongshavn.

To minutter senere sendte Luc Kassi ballen opp til Brochmann rundt 20 meter lenger fram på banen, før dansken så klinka til og nok en gang sendte ballen i mål.

- Vi var effektive og scoret, men Tromsø skapte mange sjanser i andreomgangen. Det handler ikke om vi var heldige eller ikke, det er et spørsmål om å være effektive, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til Eurosport etter kampen.

Han var glad for at laget tok sin første borteseier etter 4-1-tapet for Sogndal for to runder siden.

- Dette er bare den andre bortekampen, men seier skaper alltid god atmosfære i gruppa, og jeg har en følelse av at akademiet vårt blir sterkere for hver gang, sa Ordinas.

- Skrekk og gru

Da lagene gikk til pause lå altså hjemmelaget under med sifre man som regel ikke ser før etter 90 minutter, og Tromsø-kaptein Simen Wangberg var ikke fornøyd med de rød- og hvitstripedes innsats.

- Dette er skrekk og gru. Helt forferdelig. Vi er ikke i nærheten av noe som helst, ikke defensivt og ikke offensivt. Vi må gå i oss sjøl, sa Wangberg til Eurosport.

Likevel holdt det på å gå galt tidlig i andreomgangen, da Tonny Brochmann fikk stå alene like foran mål. Heldigvis for hjemmelaget ble det ryddet opp, og de blåkledde fikk en corner de ikke klarte å skape noe ut av.

Da satte Tromsø fart motsatt vei. Thomas Lehne Olsen fyrte av et knallhardt skudd fra rundt 15-20 meter. Dessverre smalt ballen på innsiden av stanga og ut, der ballen til slutt ble klarert av Stabæk.

God Kongshavn-redning

Luc Kassi fikk med seg ballen på Tromsøs banehalvdel, og trakk mot målet. Så la mannen med assist på to av kveldens mål inn til Lembi, som sendte ballen mot høyre hjørne.

FORTVILTE: Thomas Lehne Olsen fikk det ikke til mot Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FORTVILTE: Thomas Lehne Olsen fikk det ikke til mot Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Kongshavn hadde nok fått nok med å slippe inn for kvelden, og strakk seg så lang han var. På mesterlig vis fikk han en hånd på det knallharde skuddet, og rakk å hente inn ballen som gikk ut til retur.

Det ville seg ikke for kveldens hjemmelag. Lehne Olsen forsøkte seg på et nytt skudd etter 71 minutter, men ballen gikk rett i klypa på målvakt Mandé Sayouba.

To minutter senere forsøkte 25-åringen seg på et nytt skudd, denne gang på første berøring. Dessverre for Lehne Olsen og Tromsø var skuddet altfor dårlig.

- Vi er ustabile

Toppscorer Ohi Omoijuanfo forsøkte seg på et skudd åtte minutter før slutt, men Kongshavn var ute tidsnok til å ordne opp bakerst og stoppe måltyven.

Det ble dessverre ikke noe mer spennende for hjemmelaget, som jaget og jaget, men aldri kom til de store sjansene på Alfheim. Dermed tok Stabæk sesongens første borteseier.

- Vi burde scora ett eller to mål i andreomgangen. Men når man kommer under 3-0 er det vanskelig. Vi er ustabile, og dette viser at vi må jobbe videre for å få stabiliteten på det beste, sa Tromsø-trener Bård Flovik etter kampen.

Nå venter en tøff reiseuke for Tromsø, med Bjørnevatn utenfor Kirkenes i NM på onsdag , før bortekamp mot Aalesund på søndag.

- Selv i cupen må vi reise helt til Kirkenes og overnatte der. Det er helt horribelt. Men vi bor her vi bor. Vi er det eneste eliteserielaget som skal på overnattingstur i cupen. Og så skal vi til Ålesund for å revansjere oss, sa Flovik til kanalen.

TOPPSCORER: Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo har scoret seks mål på de fire første seriekampene i 2017. Fordelt på kun to kamper. Her ser du alle målene hans så langt denne sesongen.Video: Fotball Media Vis mer