Stabæk Håndball gir advarsel?

Styret i Stabæk Håndball klubber trolig gjennnom en skriftlig advarsel til topplederen som måtte tilbringe en natt på glattcelle etter fyll og hotelbråk i Trondheim for halvannen uke siden.

Det som skulle være et rusfritt idrettsarrangement endte i bakrus for topplederen og håndballklubben. Sponsormidler og troverdighet ble satt på spill etter en fyllefadese som fikk riksdekkende medieoppmerksomhet. Opptakten til skandalen var en håndballkamp mellom Stabæk og Byåsen, og et såkalt revansjeoppgjør mellom Stabæk og Rosenborg, arrangert av MOT - toppidrettsutøvernes aksjon mot rusgiftbruk og vold.

Fuktig nachspiel
Etter endt kamp dro et feststemt sportslag på rundt 15 personer ut på byen og videre på nachspiel. Men kalaset på ærverdige Britannia hotel ble i det meste laget for de andre søvnhungrige gjestene og hotelledelsen. Flere advarsler ble gitt, uten at lydnivået på hotelrommet ble dempet.

Festen tok brått slutt da Trondheims-politiet kom på banen. Topplederen i Stabæk måtte finne seg i å bytte ut hotelsengen med en madrass på glattcelle og en bot på 3000 kroner.

I kveld står den betente episoden øverst på sakslista når styret på sju i Stabæk Håndball samles til styremøte.

Kun advarsel
- Slik det ser ut nå blir det gitt en skriftlig advarsel, sier styreleder Erik Rydén.

Hendelsen kom som et sjokk på klubbledelsen, som tok sterk avstand fra at sentrale medlemmer arrangerte et nachspiel med høy promillefaktor mens de representerte klubben. Rydén avviser likevel at saken kan få alvorligere konsekvenser for håndballederen.

- Nei, vi vurderer ikke noe slikt. Mannen var på feil sted til feil tid. Han har beklaget hendelsen, sier styrelederen.

Stabæks hovedsponsor, Aktiv Forsikring, har nå fått en skriftlig redegjørelse om hendelsen. Det samme har håndballpresident Tor Lian. Stabæk-ledelsen håper at fadesen ikke skal få flere negative konsekvenser for klubben.

- Vi venter spent på svaret, sier Rydén.

Beholder sponsormidlene

Markedskonsulent Geir Retterholt i Aktiv Forsikring sier han er fornøyd med måten Stabæk Håndball har håndtert saken på.

- Derfor har vi bestemt oss for å ikke trekke sponsormidlene tilbake, sier han.

Håndballederen har tatt saken svært tungt, men har tidligere sagt at han ikke angrer på måten han reagerte på overfor politiet. Han er sjokkert over at politiet valgte å storme inn på rommet med hund og håndjern. Advokat er koblet inn i saken.