- Stabæk har aldri fått pengene for Stengel-opsjonen

Tiltalt styremedlem mener Vålerenga skylder 4 millioner.

FORTSATT I STABÆK:  Herman Stengel skal vitne i Asker og Bærum Tingrett senere i dag. Opsjonsavtalen aktor mener var et skalkeskjul for å lure Nancy for penger, var riktig verdivurdering av Stengel, mener styremedlemmet som utformet opsjonsavtalen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORTSATT I STABÆK: Herman Stengel skal vitne i Asker og Bærum Tingrett senere i dag. Opsjonsavtalen aktor mener var et skalkeskjul for å lure Nancy for penger, var riktig verdivurdering av Stengel, mener styremedlemmet som utformet opsjonsavtalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): I morgentimene i dag fortsatte det tidligere styremedlemmet i Stabæk Fotball AS forklaringen sin om salget av Veigar Pall Gunnarsson og opsjonsavtalen for Herman Stengel.

Styremedlemmet, som har bedt om å bli anonymisert av personlige årsaker, fastholder at han ikke på noen måte har manipulert prisen på verken Gunnarsson eller Stengel.

- Jeg har aldri foreslått å selge noen under gjeldende tilbud, verken Veigar Pall Gunnarsson eller noen andre, sa et engasjert styremedlem i Tingretten i dag.

Stengel mest verdt
Styremedlemmet er advokat, og fikk ansvaret for å utforme opsjonsavtalen om Stengel. Styremedlemmet forteller at han ikke hadde hatt mye med opsjonsavtaler å gjøre tidligere, men at slik avtalen ble undertegnet var det ingen tvil om at de fire millionene skulle betale for opsjonen, og ikke komme til fradrag dersom Vålerenga hentet Stengel i løpet av opsjonsavtalens varighet.

Det står i motsetning til hva både Truls Haakonsen og Inge Andre Olsen tidligere har sagt om opsjonsavtalen, uten at det tiltalte styremedlemmet er overrasket over at de to har oppfattet den annerledes.

- Forholdet folk i fotball har til papirer er langt fra imponerende. Det er en grunn til at det er jeg som skriver nesten alt som har med Stabæk å gjøre. Det overrasker ikke meg om de ikke har lest papirene, sa styremedlemmet.

Videre redegjorde styremedlemmet for hvordan de selv oppfattet verdiene på de to spillerne, siden de hadde overført rettighetene til spillerne til selskapet Spiller AS.

Ifølge styremedlemmet betalte Spiller AS én million for Gunnarsson, og seks millioner for rettighetene til Stengel. Summene er også bokført i regnskapene til Spiller AS, hevder styremedlemmet.

Ikke fått penger
At prisen på opsjonen for Stengel da ble fire millioner, for en unggutt med internasjonalt potensiale, var bare naturlig, mener styremedlemmet.

- Hadde det ikke vært for denne saken er jeg helt sikker på at Stengel hadde vært Vålerenga-spiller i dag, sa styremedlemmet.

Stabæk har heller aldri fått pengene for Stengel-opsjonen.

- Vi er fortsatt av den oppfatning at Vålerenga skylder oss fire millioner kroner. Den er bokført og godtatt av revisor, sa styremedlemmet før han la til som egen betraktning:

- Jeg må si jeg er forundret over denne saken. Den bygger på en løgn fra TV 2 om at Veigar Pall Gunnarsson var verdt 5 millioner kroner, en løgn som er blitt gjentatt for hele Norges befolkning hver eneste dag siden. Gunnarssons verdi var negativ da han kom til Stabæk fra Nancy, han kom gratis tilbake til Stabæk fra Vålerenga, og han gikk gratis til Island etterpå.