Stabæk har ikke penger til å betale regningene sine

I økonomisk knestående.

KRISE: Daglig leder og økonomiansvarlig Lars Holter Sørensen i Stabæk Event, sier at verken Stabæk Fotball AS eller Stabæk Event AS har likviditet til å betale regningene sine ved forfall. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
KRISE: Daglig leder og økonomiansvarlig Lars Holter Sørensen i Stabæk Event, sier at verken Stabæk Fotball AS eller Stabæk Event AS har likviditet til å betale regningene sine ved forfall. Foto: Sveinung U. Ystad/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet.no): Lørdag skrev Dagbladet at ledelsen i Stabæk vurderer lønnskutt i et forsøk på å redusere kostnadene i alle ledd av virksomheten.

- Vi har drøftet kutt i spillerlønningene, bekreftet daglig leder og økonomiansvarlig i Stabæk Event, Lars Holter-Sørensen, overfor Dagbladet, men understreket at han så dette som en siste utvei ut av vanskelighetene klubben har havnet i.

På den sportslige siden har det vært lavere inntekter fra sponsorer, publikum og medieavtalen enn budsjettert i kombinasjon med høyere kostnader enn forventet.  Men det er først og fremst tunge investeringer i nye Telenor Arena, som har satt fjorårets seriemester i betydelige likviditetsvansker.

I dag rykket klubben ut med en pressemelding og meddelte at de ikke har penger til å betale alle kreditorkrav de har mot seg. Klubben har derfor utarbeidet en plan som skal gi frisk kapital til selskapene. Dersom alle kreditorer skal få dekning for sine krav, forutsetter det at planen blir gjennomført.

«Stabæk Fotball AS (SFAS) og Stabæk Event AS (SE), har store likviditetsmessige utfordringer... Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS har orientert sine kreditorer og samarbeidspartnere om at selskapene ikke har likviditet til å dekke kreditorenes krav ved forfall. Det har derfor ved styrebeslutning i selskapene blitt vedtatt å innstille betaling av eldre gjeld. Nye forpliktelser vil bli søkt betalt fortløpende.», heter det i meldingen gjengitt på Budstikka.no.

- Da vi lagde budsjetter forutså vi at det skulle være så så mange konserter, messer og tv-show, men i antall arrangementer har det vært noen færre. Økonomisk har vi derimot tapt vesentlig mer, sier Holter-Sørensen til Budstikka.no.

- Det blir en redningsaksjon for å redde Telenor Arena først og fremst, men også klubben Stabæk, forteller Holter-Sørensen til Budstikka.no.

Stabæk-lederen benekter imidlertid at de økonomiske problemene kommer til å gå utover den sportslige satsningen på Fornebu.

- Nei, slik situasjonen er nå vil klubben leve videre og spille på Telenor Arena, sier Holter Sørensen til TV Budstikka.