Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk har konkludert med at Øyvind Eide har opptrådt upassende

Treneren beholder likevel jobben.

SKRIFTLIG ADVARSEL: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide har fått en skriftlig advarsel av Stabæk.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKRIFTLIG ADVARSEL: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide har fått en skriftlig advarsel av Stabæk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stabæk har i dag kommet til en konklusjon rundt Stabæk-trener Øyvind Eide. Styreledelsen hadde i forrige uke et møte der de gikk gjennom hvordan klubben har håndtert saken. Nå kommer det fram at Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel av klubben.

- Vi har derfor valgt å ilegge Eide det sterkeste virkemiddelet vi har, utenom det å avslutte et arbeidsforhold. Det er et samlet styre som står bak denne avgjørelsen, sier styrelder Espen Moe til Dagbladet.

- Hva betyr dette i praksis?

- Dette betyr i praksis at ved lignende hendelser seinere, kommer vi til å avslutte arbeidsforholdet.

Avdekket alle fakta Øyvind Eide er anklaget for seksuell trakassering mot tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin. Det var tidligere Stabæk-spiller Lisa-Marie Woods som anklaget ham på bloggen sin.

- Denne prosessen startet med at vi ble oppmerksomme på blogginnlegget sist fredag. Jeg er iboende skeptisk til blogger fra tredjepersoner, så vi startet umiddelbart jobben med å avdekke hva som var fakta i saken. Det har vi nå gjort, og vi har snakket med alle. Konklusjonen er at Eide har utvist en oppførsel som ikke er forenelig med hvordan vi ønsker at våre trenere og spillere skal framstå, sier styreleder Espen Moe til Dagbladet.

- Vurderte dere å gi ham sparken?

- Vi har vurdert alle alternativer, både det å ikke gjør noen ting og det å avskjedige ham var blant disse alternativene. Men vi landet på at en skriftlig advarsel var det mest riktige i denne saken.

- Hvorfor det?

- Det er en del av den interne prosessen, og ikke noe jeg kan si noe om.

- Anser Stabæk seg som ferdig med denne saken?

- Overfor Eide føler vi nå at saken er lagt død.

Beklager Klubben sa tidligere i dag at de ville komme med en konklusjon i løpet av dagen i morra, men har nå altså kommet fram til en løsning på saken.

«Vi beklager at en tidligere spiller i vår klubb har hatt en negativ opplevelse. Det er samtidig beklagelig at svikt i våre rutiner har gjort at klubbledelsen ikke ble involvert i saken på et tidligere tidspunkt», står det i pressemeldingen.

Sist uke beklaget Eide via VG det han selv karakteriserte som «upassende adferd» overfor den tidligere Stabæk-spilleren Leni Larsen Kaurin.

Oppsøkte psykolog Dagen før hadde Kaurin fortalt til lokalavisa Budstikka om invitasjoner til sex som hun etter hvert opplevde som ubehagelige. Hun oppsøkte psykolog, og i starten av desember i fjor fortalte hun klubben om hvordan hun opplevde det som hadde foregått.

Larsen Kaurin sier til Budstikka at hun ikke hørte mer fra klubben før saken ble omtalt i mediene. Historien kom først i medienes søkelys da tidligere landslags- og Stabæk-spiller Lisa-Marie Woods fortalte den anonymisert via bloggen sin.

Stabæk-spillerne sendte fredag ut en pressemelding signert kapteinsteamet bestående av Ingvild Stensland, Ingrid Hjelmseth, Trine Rønning, Cathrine Dekkerhus der de uttrykker sin «fulle støtte» til Eide.

Tar grep Stabæk forteller nå at de vil jobbe hardt for å unngå slike situasjoner i fremtiden, og vil umiddelbart iverksette tiltak som kan være med på å avdekke eventuelle lignende episoder. Ett tiltak klubben nå gjør et at de har inngått en avtale med PwC Granskning som skal være deres nøytrale varslingsinstans.

- Vi ser at det kan være et dilemma for spillere når de skal rapportere inn denne typen hendelser. Derfor ønsker vi å gjøre terskelen lavere for varsling, sier Espen Moe.

Dette betyr at de som varsler om kritikkverdige forhold skal oppleve en rask og profesjonell håndtering samtidig som personvernhensyn og de involvertes rettigheter ivaretas.

Hele Norges coronakart