Stabæk henter enda en svenske

- Blir ikke voldsomt dyrt, sier Bohinen.

(Dagbladet.no): Sist onsdag vervet Stabæk svenske Pontus Farnerud fra Sporting Lisboa. Nå forsterker bæringene med nok en svenske, denne gang midtstopperen Niklas Sandberg.

29-åringen kommer fra rumenske Cluj, som har hentet RBK-spillere over en lav sko den siste tida.

- Han kommer hit og tar den medisinske testen i 12-tida. Da skriver han under hvis alt er i orden. Sandberg er en rutinert fyr som har spilt i AIK i flere sesonger før Cluj. Han er god med ballen og en god midtstopper. Vi får ham på lån ut sesongen, sier sportsdirektør Lars Bohinen til Dagbladet.no.

- Skal ta gull

Sandberg forteller at det var kombinasjonen av spilletid og familiære hensyn som lokket ham til Stabæk.

- I Cluj har vi åtte midtstoppere og totalt 37 spillere i troppen. Så jeg går både av familiære årsaker og for å få mer spilletid, sier han til Aftonbladet.

Sandberg har tidligere bidratt til seriegull for AIK, og er trygg på at han vil greie det samme med Stabæk.

- Jeg skal dra dit og ta en gullmedalje til, sier han.

HENTER SVENSK MIDTSTOPPER PÅ LÅN: Daniel Nannskog kan glede seg over å få en ny landsmann til Stabæk. Niklas Sandberg kommer fra rumenske Cluj, og lånes foreløpig ut i fem måneder. - Han er god med ballen og en god midtstopper, sier Lars Bohinen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
HENTER SVENSK MIDTSTOPPER PÅ LÅN: Daniel Nannskog kan glede seg over å få en ny landsmann til Stabæk. Niklas Sandberg kommer fra rumenske Cluj, og lånes foreløpig ut i fem måneder. - Han er god med ballen og en god midtstopper, sier Lars Bohinen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

I Stabæk har det vært dårlig dekning på midtstopperplassen etter at Pontus Segerstrøm ble skadet, men det problemet er ute av verden til kampen mot RBK 6. august, da nyervervelsen fort kan få debuten.

Svenskene hoper seg opp

Lars Bohinen understreker at det ikke er noen automatikk i at Sandberg går rett inn på laget.

- Får se hva slags form han er i når han kommer. Han skal få vise at han er god nok.

- Dere begynner å få mange svensker i klubben nå?

- Det er mange svensker. Å finne en midtstopper i norsk fotball som du kan låne, med en sånn kvalitet at han kan gå rett inn på et lag i toppen av Tippeligaen, er ikke så lett. Det må bare bli sånn, sier Bohinen.

Til Aftonbladet sier Sandberg at AIK ønsket ham tilbake, men at lønna var for dårlig.

- Blir han en dyr mann, Bohinen?

Stabæk henter enda en svenske

- Nei, dyr.. vi har bare lånt ham i fem måneder, så voldsomt dyrt blir det ikke, sier han.

Bohinen tror nå Stabæk har gjort seg ferdig med spillerjakten foran resten av høstsesongen.