Stabæk herjet med svekkede Rosenborg i tordenværet

Hoseth med to assist i debuten.

Stabæk - Rosenborg 4-1 (3-0)

BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæk visste før møtet med Rosenborg at det kommer mange tøffe kamper den nærmeste tiden. Tre poeng hjemme ville gi de en luke ned til nedrykkstriden.

Med debutantene Andrew Jacobson og Magne Hoseth fra start, leverte Bob Bradleys mannskap festfotball.

- Vi har spilt bra hjemme mot Strømsgodset og mot Rosenborg borte. Så vi har vist at vi kan spille god fotball. Det var ting i annen omgang som kan bli bedre, men vi har gjort framgang. Det er et bra tegn at vi vinne en kamp mot Rosenborg med to ferske spillere, sier Stabæk-trener Bob Bradley.

Rosenborg var bedre etter pause - men da var det for seint.

- Vi turte ikke å stå høyt eller det vi ønsket å gjøre. Vi turte i annen omgang, og da styrte vi kampen, men da hadde vi allerede gitt den bort. Medalje er fortsatt fullt mulig. Det viktigste for oss er at vi tør å være oss selv. I dag var vi for feige. Det skal vi ikke være, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Hoseth-assister Magne Hoseth fikk tillit fra start i sin Stabæk-debut. Trener Bob Bradley vet hva veteranen kan bidra med, og ga han dødballansvaret hos de mørkeblå.

Flere Hoseth-dødballer skapte farligheter de første 20 minuttene. Etter 23 minutter kom Hoseths første assist i Stabæk-trøya.

 BRA DEBUT:  Magne Hoseth noterte seg for to målgivende pasninger i sin Stabæk-debut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRA DEBUT: Magne Hoseth noterte seg for to målgivende pasninger i sin Stabæk-debut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere Molde-spilleren viste fram sitt eminente overblikk og sendte Franck Boli alene med keeper. Stabæk-spissen satte ballen konstant i nettaket.

Stabæk fortsatte å presse trønderne bakover på banen. Stabæk hadde ballen og produserte en rekke store sjanser. Sju minutter før hvilen ble Ville Jalasto spilt fri på kanten. Han sendte av vei et lavt innlegg som Fredrik Brustad styrte i nettmaskene.

Vondt ble til verre for Rosenborg i 1. omgangens siste minutt. En utoverskrudd corner traff Per Verner Rønning, som ikke rakk å reagere. 3-0 til Stabæk.

Hjemmeheltene ble møtt med stående applaus av hjemmefansen på vei inn til pause.

Riski-redusering 2. omgang startet som den første med Stabæk i angrep. Hoseth stusset ballen til Boli, men denne gangen reddet Daniel Örlund, som fikk sjansen mellom stengene på bekostning av Alexander Lund Hansen.

Utover omgangen tok Rosenborg mer og mer over. Riku Riski lurte offsidefella, men hverken finnen eller Mike Jensen klarte å score. Bare noen minutter senere var Riski frampå igjen. Alene med keeper reduserte finnen ti minutter ut i omgangen.

Rosenborg tok over banespillet og fikk flere dødballer inne på Stabæks banehalvdel. Midtstopper Per Verner Rønning var nær en ny redusering, men stopperens forsøk gikk over.

Kåre Ingebrigtsen kastet innpå spisstalentet Alexander Sørloth til fordel for høyreback Tobias Mikkelsen med ti minutter igjen i et forsøk på å skape spenning.

Den lille spenningen som var igjen med ti minutter, drepte Fredrik Brustad fire minutter senere.

Angriperen hadde terrorisert RBK-forsvaret hele kampen, og da banens raskeste fikk en meter å gå på, satte han sikkert inn 4-1-målet.

Lyn og torden Mens Stabæk-fansen feiret 4-1-scoring nærmet tordenværet seg Nadderud. Lynet slo ned ikke langt unna og på tiden 86.42, valgte dommer Tom Harald Hagen å sende spillerne inn i garderoben.

Etter noen minutter under tak entret lagene igjen banen for å fullføre kampen.

Foruten et par ufarlige avslutninger fra Rosenborg, skjedde det ingenting etter at kampen ble satt i gang igjen.

Dermed gikk Rosenborg på sitt andre strake serietap under Kåre Ingebrigtsens ledelse.