Stabæk i gullrus

Stabæk - Rosenborg 3-1 e.e.o. I ettermiddag ble en ti år gammel Stabæk-drøm realitet: Seier i cupfinalen. - Jeg trodde ikke det var mulig å få oppleve dette, sier Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen.


GULLFEBER: Med to mål i ekstraomgangene kunne Stabæk-gutta løfte kongepokalen.

Festen er såvidt begynt for guttegjengen som har dyrket fram Stabæk til et topplag.

- Nå skal vi se dypt i vår egen navle i kveld, i ettermiddag og i morgen. Det er utrolig moro, sier reklamemannen til NRK1.

For 10 år siden spilte bærumsgutta i 4. divisjon. Nå er Stabæk cupmestere. Ikke ufortjent heller.

Islandsk helt

Selv om Rosenborg styrte det meste av spillet kan Stabæk skryte av tett defensivt spill, flotte og raske angrep. Pluss keeper Frode Olsen i ypperste landslagsklasse.

Stabæk har ikke spart på kronene i jakten på et topplag. Olsen ble kjøpt fra Start. Men det var et innkjøp fra Island som ble den aller største helten.

Helgi Sigurdsson smatt mellom RBK-stopperne og lurte ballen inn i nettet etter fem minutter. Og samme spiss punkterte kampen med en flott halv volley i 2. ekstraomgang.

- Det var en fantastisk kamp, sier Sigurdsson.

- Cupfinalen i Norge er noe helt annen enn den på Island. Der kommer 3000. Her har vi 25 000 på tribuenen, sier Sigurdsson.

Hyller spillerne

Stabæk handler ikke bare om penger. Stopperparet John Arvid Skistad og Andre Flem har spilt for A-laget siden 1992. Da dreide det seg om 2. divisjon, og gutta var redde for at de ikke hadde tempo nok for den divisjonen.

- Nå er det på tide å hylle spillerne. Jeg må trekke fram Skistad og Flem. I dag kledde de av landslagsspissen Sigurd Rushfeldt, sier Steen Jensen.