Stabæk i krise etter tabbe

Et horribelt tilbakespill var alt som skulle til.

(Dagbladet.no): (Viking - Stabæk 1-0) Nedturenes uke er fasiten for Stabæk etter først å ha blitt slått ut av cupen på tirsdag. For i dag fikk de servert nedrykksstrid for alle pengene i bortemøtet mot Viking.

Og Stabæk så egentlig ikke ut til å være plaget av spøkelset fra 1. divisjon før Erik Nevland sendte hjemmelaget i ledelsen etter 69 minutter. Men da kastet de alt framover på banen.

Gjesp

For førsteomgangen var egentlig verken velspilt eller spennende. Ingen av lagene produserte stort, og strengt tatt var vel Viking mest fornøyd med det.

Og så måtte det en gedigen tabbe til før det ble mål.

Andre Muri holdt Nevland unna på et langt oppspill. Men tilbakespillet ble alt for løst, og da hadde Muri allerede sluppet Nevland. Som stjal ballen og rundet Jon Knudsen.

Et slag i trynet på Stabæk som inntil da hadde hatt brukbar kontroll bakover.

Skuffende framover

Likevel er det framover på banen Stabæk har problemer. Laget skapte fint lite i en kamp de strengt tatt burde vinne for å holde tritt med lagene rundt seg på tabellen.

Men ikke fikk de flyttet nok folk framover på banen til å være en trussel. Og ikke har Thomas Finstad kraft nok til å vinne dueller mot to Viking-forsvarere. Spesielt når den ene heter Brede Hangeland og er veldig god.

Var det ikke krise i Stabæk før denne kampen er det det nå. For Stabæk er på nedrykksplass, og ser ikke ut som om de er i stand til å snu det.

Det er nemlig bare fire runder igjen av serien.

-Det blir færre kamper og poeng å spille om, men vi får ikke lov å miste troen nå. Vi står sammen som lag, sa en skuffet og bekymret Gaute Larsen til NTB etter kampen.

BET I GRESSET: Stabæk kom nok en gang til kort i dagens regnværskamp i Stavanger. Nå er klubben fra Bærum virkelig i trøbbel.