Stabæk i total krise: Ydmyket av Tromsø

Varsellampene lyser rødt på Nadderud.

NYTT STABÆK-TAP: Tromsø vant overlegent i Bærum. Foto: Digitalsport
NYTT STABÆK-TAP: Tromsø vant overlegent i Bærum. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stabæk-Tromsø 0-3 (0-2)

NADDERUD STADION (Dagbladet): De fleste på Bekkestua forventet at livet etter den amerikanske suksesstreneren Bob Bradley (58) ville bli vanskelig. Få hadde nok likevel forestilt seg den sportslige katastrofen som skulle inntreffe i Stabæk etter at skotske Billy McKinlay (47) overtok i vinter.

Under den tidligere Premier League-spillerens ledelse har fjorårets bronselag i Tippeligaen tapt utrolige 17 av 26 kamper. Det inkluderer treningsmatcher, serie og cup. Mot Tromsø i ettermiddag kom den hittil siste smellen med et ydmykende 3-0-resultat som befestet lagets posisjon i bunnen av tabellen.

- Det er utrolig, utrolig skuffende. Når vi forsvarer oss som i dag, gir vi oss selv ingen mulighet. Vi slipper inn tre latterlige mål. Vi gir ikke oss selv en sjanse til å vinne kampen. Det handler om mange ting - både organisering og manglende evne til å forsvare oss, sier McKinlay til Dagbladet.

Planløst Mens Bradley fikk tilnavnet «Byggmester Bob» i Dagbladet og flere andre norske medier på grunn av sin oppsiktsvekkende evne til å gjøre et mannskap med uforløst potensial om til et seiersvant lag med et bunnsolid fundament, er det vanskelig å se hva Stabæk-spillerne prøver på under McKinlay.

Selv om spillere som Adama Diomande, Ville Jalasto, Yassine El Ghanassy og Muhammed Keita er borte fra forrige sesong, gjenstår fremdeles brorparten av bærebjelkene i Bradlyes bronsevinnende konstruksjon.

FRYKTELIG START: Billy McKinlay kunne knapt fått en verre start på Stabæk-karrieren. Foto: Digitalsport
FRYKTELIG START: Billy McKinlay kunne knapt fått en verre start på Stabæk-karrieren. Foto: Digitalsport Vis mer

Likevel klarer ikke McKinlay å forvalte materialene han råder over på samme måte. I alle fall ikke foreløpig. Mot Tromsø i ettermiddag fremsto laget hjelpeløse i både det offensive spillet og på defensive dødballer. I angrep klarte verken Luc Kassi eller innbytter Ohi Omoijuanfo å finne mellomrommet, samtidig som verken kantene Ernest Asante og Moussa Njie eller midtspiss Agon Mehmeti utgjorde noen trussel for et kompakt Tromsø-lag.

Taktisk Flovik-triumf For gjestene fra nord var situasjonen en helt annen. I alle fall i dag. For til tross for at «Gutan» har slitt i serien så langt i år, ga trener Bård Floviks omlegging fra formasjonen 4-2-3-1 til 4-3-3 umiddelbart utslag.

Forsvaret ble sjeldent satt på prøver, etter som korte avstander mellom lagdelene hele tiden var gjeldende. Fremover på banen kom Sofiane Moussa til sin rett som oppspillspunkt i sin nye midtspissrolle, mens Gjermund Åsen og Magnus Andersen fungerte glimrende som indreløpere. 

Da laget i tillegg scoret sine tre første dødballmål for året gjennom Henrik Gjesdal (7), Thomas Lehne Olsen (25) og Simen Wangberg (49), var triumfen komplett.

- Man skal ikke bli for hoven, men det føles riktig å ha gjort noen grep. Det var mange som ble veldig vellykket i dag. Det er jeg strålende fornøyd med, sier Flovik til Dagbladet.

- Det ser ut som du har flere spillere som passer godt til å spille 4-3-3. Vil du fortsette med den formasjonen fremover?

Stabæk i total krise: Ydmyket av Tromsø

- Formasjonen er et virkemiddel i forhold til en spillestil. Den spillestilen vi har er uavhengig av tallkombinasjoner. Vi må få mest ut av laget med tanke på hvem vi møter, og i dag leste vi Stabæk veldig godt. Men vi får se.

- Det funket bra TIL-kaptein Simen Wangberg, som stanget inn 3-0 like etter sidebytte, var fornøyd med både kampen og Floviks formasjonsendring. 

- Det funket bra. Det er lett å si, men jeg syns det gjorde det. Vi får litt mer ro i spillet vårt og kanskje litt flere punkter sentralt som gjør at vi kan bruke ballen bedre. Fredrik Michaelsen får også debuten i dag på midtbanen og er knallgod. I tillegg var det godt å få hull på byllen når det gjelder dødballer. Vi må stabilisere prestasjonene fremover. Det håper vi å gjøre. Da kan vi begynne å klatre litt på tabellen, sier Wangberg til Dagbladet.

Etter 12
Les også: Stabæks sportssjef utelukker ikke at trener Billy McKinlay kan få sparken etter nytt tap.

Slik stilte lagene:

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba - Granli, Skjønsberg, Næss, Moe - Issah, Grossman - Asante, Kassi, Nije - Mehmeti.

Tromsø (4-3-3): Norbye, Gjesdal, Wangberg, Landu Landu - Andersen, Michaelsen, Åsen - Lehne Olsen, Moussa, Sigurdarson.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer