Stabæk kan følge i Liverpools fotspor

Vil overta Askers kvinnelag.

Stabæk-styret fikk mandag fullmakt til å arbeide med å finne penger til en overtakelse av Askers kvinnelag.

Fullmakten ble gitt av et ekstraordinært årsmøtet mandag ettermiddag. Dermed kan eliteserieklubben fortsette å arbeide for å overta Asker fotball.

- Årsmøtet ga styret fullmakt til å gå inn i forhandlinger med Asker Fotball Kvinner, og finne penger til overtakelse av eliteserielaget, sier styremedlem Arne Giving til budstikka.no.

Stabæk har ennå ikke klart å finne en hovedsponsor som kan dekke de 2,5 millionene som mangler i den økonomiske beregningen klubben har gjort. Totalt regner eliteserielederen med at det vil koste 5,5 millioner kroner å drifte Asker.

- Viljen er enorm for å få dette på plass. Men vi må få økonomien på plass før vi kan overta Asker-kvinnene, sier Giving.

Dersom Stabæk ender med å overta Asker følger de i fotsporene til flere storklubber. Blant annet Liverpool har et eget kvinnelag.

Også i Rosenborg snakkes det om en lignende løsning. Trønderne tenker da på å overta Trondheims-Ørn, en tanke trener for kvinnelandslaget, Bjarne Berntsen, har applaudert.

(NTB)

Stabæk kan følge i Liverpools fotspor
KAN BLI STABÆK: Lise Klaveness fyrer av et frispark mot Team Strømmen tidligere i sommer. Nå jobber Stabæk for å innlemme damelaget som en del av klubben. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
KAN BLI STABÆK: Lise Klaveness fyrer av et frispark mot Team Strømmen tidligere i sommer. Nå jobber Stabæk for å innlemme damelaget som en del av klubben. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer