Stabæk kan tape 7,8 mill. på sesongavslutningen

- Det er snakk om veldig mye penger.

MILLIONKAMP: Mye står på spill for Stabæk, trener Bob Bradley og de andre klubbene i tetstriden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MILLIONKAMP: Mye står på spill for Stabæk, trener Bob Bradley og de andre klubbene i tetstriden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under trener Bob Bradleys eminente ledelse har Stabæk lenge hatt initiativet i kampen om tippeligasølvet, men etter to strake tap er bæringene forbigått av Strømsgodset på tabellen.

Henholdsvis to og tre poeng bak følger Odd og Viking. Om Stabæk ikke finner tilbake til formen raskt, kan sesongavslutningen derfor innbære en dupp i plasseringsmidler fra Norsk Toppfotball (NTF) på hele 7,8 millioner kroner.

- Det er snakk om veldig mye penger. Vi har ikke en så stor økonomi, så det betyr mye for oss. Det kan være rundt 20 prosent av budsjettet, og det er jo en betydelig del, forteller sportssjef Inge André Olsen til Dagbladet.

- Vil være veldig kjedelig De store forskjellene gjør Olsen spent før de to siste oppgjørene mot Start og Bodø/Glimt. Etter å ha kjempet om gullet med Rosenborg i tre fjerdeler av sesongen, kan det uungåelige salget av Adama Diomande og skadefraværene til Muhamed Keita og Birger Meling vise seg å bli svært kostbare.

Olsens håp er at Stabæk-spillerne likevel finner ny energi og slår tilbake etter to strake tap.

- Det vil være veldig kjedelig om vi skal ødelegge alt det gode vi har skapt i løpet av tre-fire kamper helt på slutten. Utgangspunktet vårt er enkelt: Vi må vinne de to siste matchene. Nå har vi hatt to kamper som ikke har vært helt på topp, så jeg tror spillerne er revansjesugne og vil tilbake på vinnersporet igjen. Vi må kjøre for tre poeng mot Start og Glimt, er Stabæk-lederens formaning. Europa på spill I tillegg til en medalje og store forskjeller i utbetalingene fra Norsk Toppfotball, ligger også en av Norges fire billetter til europacup-spill i potten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer