Stabæk-keeper vil synge seg til EM

Se Pettersens videohilsen til landslagssjefen.

Til daglig står Guro Pettersen (21) i mål for Stabæk i Toppserien. Målet for denne sesongen var å komme med i landslagssjef Even Pelleruds EM-tropp til det pågående mesterskapet i Sverige.

- Jeg jobbet så sinnsykt hardt i hele år for å bli tatt ut, forteller Pettersen til Dagbladet.

21-åringen måtte likevel skuffet konstatere at Pellerud hadde valgt tre målvakter før henne da troppen ble offentliggjort 13. juni. I stedet var hun oppført som hjemmeværende reserve.

- Jeg er klar Det var derfor idéen bak den Twitter-publiserte videoen dukket opp etter andrekeeper Silje Vesterbekkmo skadet seg i pausen mot Nederland søndag.

- Jeg bestemte meg i går kveld for å lage noe morsomt, så sto jeg opp i dag og la den ut, sier Pettersen.

I klippet synger hun med til den kjente Inner Life-låta «Ain't No Mountain High Enough», og talen til landslagssjefen er klar: "Just call my name. I'll be there in a hurry. You don't have to worry."

På Twitter har meldingen fått flere positive tilbakemeldinger, noe Stabæk-keeperen ikke tok som en selvfølge.

- Når man skriver ting, eller legger ut videoer, er det aldri noen garantier for at folk vil like det. Jeg syntes bare det var en morsom tanke.

Usikker Om Pellerud får sett videoen er uvisst. Det er også tvilsomt om han har mulighet til å hente Pettersen til Sverige om han ønsker det, for fristen til å bringe inn reserver gikk ut etter den første gruppespillskampen.

- Men jeg har snakket med treneren min, og han sier det kan være andre regler for keepere, forteller Pettersen.

Før hun får den endelige beskjeden kan hun ikke gjøre annet enn å vente.

- Jeg har så utrolig lyst til å være med. Det hadde vært helt ubeskrivelig. Jeg snakker med jentene hele tiden. Det er en fantastisk gjeng. Jeg skulle gjort mye for å være der borte, sier Pettersen, som kanskje allerede har gjort nok.

PS: Det er ikke første gang Stabæk-keeperen får oppmerksomhet for et Twitter-stunt. I november i fjor la lagvenninnene i Stabæk ut en pikant melding som seinere gjorde at hun fikk tilbud om å stille opp for mannebladet FHM.