Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-keeperen i sorg etter lagkameratens død: - Han var som en løve

Sayouba Mandé minnes Cheick Tioté.

SPILTE SAMMEN: Cheick Tioté (lengst til venstre nederst) og Stabæks Sayouba Mandé (nummer tre fra høyre øverst) spilte begge for Elfenbenskysten. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN: Cheick Tioté (lengst til venstre nederst) og Stabæks Sayouba Mandé (nummer tre fra høyre øverst) spilte begge for Elfenbenskysten. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2010 tok Cheick Tioté Premier League og Newcastle med storm.

Taklinger, tempo og et knallhardt skudd skulle bli hans varemerke før fotballspilleren fra Elfenbenskysten i dag gikk bort. Dødsfallet kom etter at 30-åringen kollapset på trening i Kina.

- Virkelig trist, sier landslagskollegaen Sayouba Mandé (23) til Dagbladet om den overraskende nyheten.

- En veldig fin fyr

Mandé forteller at han traff Tioté for første gang i 2012.

Møtet kom i forbindelse med en landskamp mot Senegal, og Stabæk-keeperen forteller om lagkamerat som var svært glad for å se ham.

- Vi er begge fra Abijan-området, og hadde mye til felles. Han var en veldig fin fyr, sier Mandé og skryter av fotballspilleren Tioté.

Her legger han særlig vekt på den store innsatsen til midtbanemannen.

- Han var som en løve. Cheick ga absolutt alt, og var en vinner. Å ha en slik lagkamerat er veldig motiverende, understreker Eliteserien-profilen.

STABÆK-PROFIL: Sayouba Mandé har vært viktig for Stabæk siden han kom til klubben i 2012. Her foran en kamp mot Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
STABÆK-PROFIL: Sayouba Mandé har vært viktig for Stabæk siden han kom til klubben i 2012. Her foran en kamp mot Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Hylles av Kompany

Videre ønsker Sayouba Mandé å kondolere overfor Tiotés familie, venner og alle de som satte pris på fotballspilleren han var.

Blant dem var Vincent Kompany. Den belgiske superstjernen spilte sammen med ivorianeren i Anderlecht, og er tydelig i sitt budskap.

- Jeg er målløs og utrolig trist. Han var en av de snilleste og tøffeste lagkameratene jeg har hatt, understreker Manchester City-kapteinen Kompany på Twitter.

Kondolanser fra Given og Lineker

En annen profilert tidligere lagkamerat er Shay Given. Den irske keeperen har følgende å si:

- Sjokkerende og sørgelig å høre at Cheick Tioté ikke er blant oss. Mine kondolanser til venner og familie

Også den engelske fotballegenden Gary Lineker har reagert.

- Forferdelig nytt, slår Lineker fast.

Hele Norges coronakart