Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk kjenner gull-lukta

Nannskog i 100 da Molde ble knust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Molde 4-0.

Det har selvsagt bare vært et spørsmål om tid, men Daniel Nannskog våget ikke å tenke på at han kunne runde 100 nettkjenninger for Stabæk mot Molde i kveld.

10 minutter før slutt nådde han milepælen.

Et herlig angrep som involverte hele den fryktede angrepstrioen ble avsluttet med en enkel tap-in fra Nannskog - og satte punktum for en rå maktdemonstrasjon av Stabæk-lag som nå kjenner gullukta for alvor. For når selv den vanligvis så sindige hovedtribunen på Nadderud slår seg løs og drar igang Nannskog-sanger kan det ikke bli stort bedre.

- Når jeg sitter i sofaen med en whisky og slapper av etter karrieren kommer det nok til å bety mer, sier svensken til TV 2 om sine 100 scoringer.

- Vi åpner litt nervøst, men kommer etter hvert, mener den for anledningen forsiktige Nannskog om 4-0-seier over Molde.

Har seks poengs forsprang

For akkurat som i cupkampen for fem dager siden hadde Molde lite å stille opp med, og da Stabæk spilte ut hele det offensive reportoaret sitt i i 2. omgang hang romsdalingene rett og slett ikke med i svingene.

GULL-LUKTA: Stabæk herjet til tider med Molde, og vant til slutt enkelt med fire mål. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GULL-LUKTA: Stabæk herjet til tider med Molde, og vant til slutt enkelt med fire mål. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

4-0 betyr at Stabæk leder Tippeligaen seks poeng foran Fredrikstad og Tromsø med fire runder igjen å spille, og den overlegne målforskjellen er nesten verdt et poeng ekstra.

Bare de største optimistene i Østfold og Tromsø tror Stabæk gir fra seg det. Men Daniel Nannskog nekter å feire.

- Vi har stor respekt for Tromsø og Fredrikstad som følger etter, de er ikke ute av gullstriden om de tror det, sier svensken.

Nærmer seg Roar Strand

Johan Andersson er den mestscorende midtbanespilleren Tippeligaens har sett på år og dag, og har en unik evne til å finne de rette posisjonene inne i boksen.

Derfor var det ingen stor bombe at det var han som sørget for det forløsende ledermålet etter 34 minutter - med god hjelp fra Vegard Forren.

For Jan Kjell Larsen hadde trolig reddet skuddet fra 12-13 meter om ballen ikke hadde skifet retning i Molde-stopperen. I stedet ble han hjelpeløs tilskuer til at ballen seilte inn i korthjørnet, til 1-0 for Stabæk.

Det var Anderssons 11. seriemål denne sesongen, og han mangler bare ett for å tangere Roar Strands målrekord for midtbanespillere.

image: Stabæk kjenner gull-lukta

Stabæk fortsette å trykke Molde tilbake for å få en scoring til før pause. Og det tok bare fire minutter før Jan Kjell Larsen måtte hente ball nummer to ut av nettet.

Hele Bærums supersvenske, Daniel Nannskog, satte full fart inn i bakrom og fikk en perfekt stikker av Alanzinho. Med Marcus Andreasson på slep klinket Nannskog ballen i lengste hjørne, attpåtil med feil fot.

Der og da var kampen så godt som punktert.

Alanzinho-show

I 2. omgang var det klasseforskjell på lagene. Særlig løftet Alanzinho seg enormt etter en relativt stille 1. omgang - til ham å være.

Tidvis latterliggjorde han Molde-spillerne med dribleraidene sine, og TV 2-kommentator Nils Johan Semb lot seg begeistre såpass at han sammenlignet brassens driblekunster med Cristiano Ronaldo.

Ved 3-0 gikk han over hele banen før han serverte Gunnarsson, som tredde ballen opp i nettaket fra skrå vinkel.

Deretter gjorde han slik Daniel Nannskog har oppdratt ham til å gjøre - og slapp ballen til Nannskog, som bare kunne trille ballen i buret.

- Jeg elsker den lille jævelen. Ok, iblant holder han ballen litt for lenge, og da blir jeg og andre irriterte. Men «lillemann» er jo fantastisk, sier Nannskog.

- I dag spilte jeg en god kamp, fastslår lillemann Alanzinho selv.

HUNDRE: Daniel Nannskog synes ikke 100 mål er noe spesielt å feire akkurat nå, men etter karrieren blir det en fin barriere å se tilbake på.
LEKK: Jan Kjell Larsen sto ingen dårlig kamp, men likevel måtte han hente fire baller ut av nettet.
PUTTET ETT: Veigar Pall Gunnarsson fikk ballen servert av Alanzinho, og dunket den via tverrliggeren fra nærmest død vinkel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!