Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Stabæk klarte seg fint uten Gunnarsson

Snudde 0-1 til 2-1 og tok sin tredje strake seier mot Fredrikstad.

(Dagbladet): • Fredrikstad - Stabæk 1-2

Stabæk klarte seg fint uten toppscorer Veigar Páll Gunnarsson, og tok sin tredje strake seier borte mot Fredrikstad.

- Vi var ikke fornøyd med den første omgangen, men det er en god spillergruppe som forstår at det skal spilles fotball i 90. minutter. Det endte bra til slutt, sa Stabæk-trener Jørgen Lennartson til MAX etter kampen.

FFK-trener Tom Freddy Aune var ikke fornøyd med måten Stabæk fikk målene sine, men innrømmer at Stabæk var det beste laget.

- Jeg følte vi hadde veldig bra kontroll de første 30 minuttene. De siste femten tok de over, det var ikke meningen at vi skulle ligge så lavt. Vi ble spilt lave, og de fikk noen alt for enkle mål.

Celso Borges mener Fredrikstad slapp seg litt bakpå etter den første omgangen.

- Vi tok det litt for rolig da vi gikk til pause, og trodde kanskje litt for mye at vi kom til å vinne, sa målscorer Celso Borges som kunne scoret både to, tre og fire mål i kvelden.

- Det viktigste er å komme til mulighetene, men selvfølgelig har man lyst til å score, sier den ettertraktede angriperen fra Costa Rica. Flere klubber er interessert i hans tjenester, og han avviser ikke en overgang i dette overgangsvinduet.

- Agenten min jobber med det, men så lenge jeg er her kommer jeg til å gi ett hundre prosent, sa han til MAX.

FFK SCORET FØRST Celso Borges stanget Fredrikstad tolv minutter ut i kampen, men etter scoringen tok Stabæk over kommandoen selv om FFK hadde flere muligheter til å øke ledelsen.

SCORET FØRST: Celso Borges ga FFK ledelsen, men Stabæk slo tilbake. To ganger.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SCORET FØRST: Celso Borges ga FFK ledelsen, men Stabæk slo tilbake. To ganger. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Bortlaget skapte få sjanser, men dominerte ballinnhavet. Etter hvilen fikk de betalt for tålmodigheten da Mikkel Diskerud styrte ballen i mål etter fint spill av Pontus Farnerud og Vegar Eggen Hedenstad på høyresiden.

Målet ga Stabæk en vitamininnsprøytning, og hjemmelaget slet med å få tak i de teknisk gode Stabæk-spillerne.

ANDERSSON-PERLE Seks minutter etter utligningen, og gjestene tok ledelsen.

Johan Andersson driblet vekk Gamboa, og skjøt mellom bena på Jørgen Horn og i mål.

Ikke lenger etter var Stabæk nære 3-1 da Gilles Ondo traff stolpen, og like etter det var Fredrikstad nære utligning da Amin Askar traff tverrliggeren.

Fredrikstad prøvde å dra i gang en sluttspurt, og Martin Elvestad og Celso Borges hadde begge gode muligheter fra distanse mot slutten. Uheldigvis for de drøye 8500 fremmøtte gikk skuddene enten utenfor eller rett på Jon Knudsen.

Seieren var for øvrig Stabæks fjerde seier på de fire siste møtene mellom lagene på Fredrikstad Stadion.