KREVER MILLIONER: Stabæk skriver i en pressemelding at klubben fremmer krav om erstatning på 14 150 000 kroner etter frifinnelsen i den såkalte overgangssaken. Overgangssaken dreide seg rundt Veigar Páll Gunnarssons (bilde) overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KREVER MILLIONER: Stabæk skriver i en pressemelding at klubben fremmer krav om erstatning på 14 150 000 kroner etter frifinnelsen i den såkalte overgangssaken. Overgangssaken dreide seg rundt Veigar Páll Gunnarssons (bilde) overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Stabæk krever 14 millioner av staten

Etter overgangssaken.

(Dagbladet): Stabæk skriver i en pressemelding at klubben fremmer krav om erstatning på 14 150 000 kroner etter frifinnelsen i den såkalte overgangssaken.

Alle de tiltalte og klubben ble frifunnet i straffesaken.

- Dette er store summer?

- Det handler om en urett, og det må gjøres opp for. Saken verserte i to år, og staten ved politiet valgte å ta ut tiltale. Etter at saken er behandlet er det ingen tvil om at dette var en belastning for Stabæk, sier styreleder Espen Moe til Dagbladet.

Tapte inntekter I pressemeldingen skriver Stabæk at vilkårene for erstatning er oppfylt og klubben har lidt et betydelig økonomisk tap.

«For klubben har den urettmessige straffeforfølgningen innebåret betydelige faktiske utgifter, men også enda mer betydelige tapte inntekter (økonomisk tap) herunder i form av tapte sponsorinntekter. Dette er det naturligvis utfordrende å dokumentere, men ved hjelp av sammenlignbare tall fra andre klubber samt anvendelseav relevant statistisk materiale, mener vi at vi fremmer et godt dokumentert krav forankret i et riktig  virkelighetsbilde», heter det i pressemeldingen.

Styreleder Moe sier til Dagbladet at det økonomiske tapet er regnet ut i fra statistisk materiale rundt andre tippeligaklubber, og det er tatt hensyn til at Stabæk underveis flyttet fra arenaen på Fornebu.

- Vi har brukt ulike referansepunkter, og sammenliknet med klubber som er naturlige å sammelikne oss med, sier Moe.

Krever oppreisning Erstatningskravet er på 13,4 millioner kroner. I tillegg krever klubben en oppreisning på 750 000 kroner.

«Det må være åpenbart at Stabæk som klubb ble stillet i miskreditt i anledning straffeforfølgelsen, noe som altså nå innebærer at vi også krever oppreisning», skriver klubben.

Kravet ble i dag oversendt Asker og Bærum politidistrikt.

- Erfaringsmessig er saksbehandlingen ganske lang, vi håper at noe vil skje til høsten. Vi har ikke budsjettert med summen, sier Moe.

I november i fjor varslet Stabæk at de ville kreve en erstatning fordi klubben mener at påtalemyndigheten aldri skulle ha tatt ut en tiltale.

Gikk til søksmål Overgangssaken dreide seg rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Inge André Olsen, Lars Holter Sørensen, Truls Haakonsen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS, ble frikjent i den såkalte overgangssaken tidligere i høst. Tre av de fire som var tiltalt i overgangssaken, gikk til søksmål mot politiet.

Her kan du lese mer om overgangssaken.