Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk krever erstatning av staten

- Betydelig beløp.

KRAV MOT STATEN: Styreleder i Stabæk, Espen Moe, varslet kravet i går.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRAV MOT STATEN: Styreleder i Stabæk, Espen Moe, varslet kravet i går. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Stabæk Fotball vil rette erstatningskrav mot staten etter frikjennelsene i overgangssaken. Det ble bestemt i et enstemming styrevedtak i går, melder klubben på sine hjemmesider.

- Dette betyr, enkelt fortalt, at vi mener påtalemyndigheten aldri skulle ha tatt ut en tiltale og at vi bør tilkjennes erstatning for det økonomiske tap saken har påført oss som idrettsklubb, står det i en pressemelding.

- Vi vil fremover arbeide med utmålingen av tapet slik at det er vanskelig i dag å si noe mer om størrelsen på kravet. Men at det vil bli et betydelig beløp er det liten tvil om, fortsetter det.

Olsen klar med krav Inge André Olsen, Lars Holter Sørensen, Truls Haakonsen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS, ble frikjent i den såkalte overgangssaken tidligere i høst.

Olsen har allerede fastslått at han vil fremme krav mot politiet for det man kaller uberettiget straffeforfølgelse, Truls Haakonsen har varslet det samme.

Stabæk Fotball (og Stabæk Fotball AS) mener klubben ikke kan «akseptere den urett som har skjedd og at denne uretten må kompenseres».

- Styret opplever også at vi skylder alle våre tålmodige medlemmer, aktive og disses støttespillere (foresatte, foreldre og andre) å fremme et krav, skriver klubben.

- Det er mange som har hatt det tøft underveis, det er mange som har akseptert høyere treningsavgift grunnet klubbens økonomi og det er mange som følt det belastende å tilhøre en klubb som har blitt beskyldt for bedrageri. Nå har vi fasiten gjennom den krystallklare dommen, ingen i Stabæk har gjort noe galt og alle beskyldningene etc var grunnløse, skriver Stabæk.

Dialog med andre aktører Klubben håper å kunne oversende kravet i løpet av desember.

Det vil behandles i Justisdepartementet, og vedtaket der vil avgjøre hvorvidt det blir aktuelt for Stabæk å ta saken inn for domstolene.

Stabæk skriver videre at strategien overfor «andre aktører» foreløpig vil være dialog. Med det er det naturlig å tenke seg at klubben snakker om diverse medier, NFF og andre involverte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media