- Stabæk kunne gitt poenget tilbake

Tromsø sløste med sjansene.

SMULTRING: Tromsø var nærmest, men ingen av de to lagene maktet å score på Alfheim denne kvelden.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
SMULTRING: Tromsø var nærmest, men ingen av de to lagene maktet å score på Alfheim denne kvelden.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

TROMSØ (Dagbladet.no): Tromsø - Stabæk 0-0.

Morten Moldskred og resten av Tromsø-spillerne var skuffet over kun ett poeng etter at de tidvis overkjørte et tafatt Stabæk på Alfheim Stadion.

- Stabæk er heldige som får med seg ett poeng. Vi kjører fullstendig over de i perioder. De kunne bare levert tilbake det ene penget, mener Tromsøs toppscorer Morten Moldskred.

Stoppet av stanga

For det var hjemmelaget som var best på kunstgresset i Tromsø. Og nærmest var nettopp Morten Moldskred. Først sendte han en suser i Jon Knudsens venstre stang, før han, i andre omgang, var kun en halv tå fra å sette et godt innlegg fra Ruben Yttergård Jensen.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var i likhet med sin toppscorer skuffet over to tapte poeng.

- Vi har såpass mange sjanser at det ville vært fullt fortjent om vi hadde fått de tre poengene. Vi var best i banespill og vi var best sjansemessig, mener Høgmo.

Uenig Jönsson
Stabæk-trener Jan Jönsson var på sin side langt fra enig.

- De er farlige tidvis, men vi forsvarer oss godt. Andreomgangen er bra og jeg synes vi ser farlige ut. På slutten trykker vi på og kunne faktisk fått med oss tre poeng, mener Jönsson.

Og riktignok var det Stabæk som kom best i gang. Et godt forarbeid fra Espen Hoff, havnet først hos Kobayashi, så hos Palmason. Islendingen burde satt inn ledermålet, men måtte se ballen fyke en halvmeter over Tromsø-keeper Ramovic.

Tok over
Deretter handlet førsteomgangen utelukkende om Tromsø. Etter 23 minutter fikk en opplagt Moldskred det nevnte drømmetreffet som smalt i stolpen foran en sjanseløs Knudsen.

Når stengene ikke var behjelpelig måtte landslagskeeperen gjøre jobben sjøl. Først gjorde han en god redning da Ruben Yttergård Jensen prøvde seg fra distanse. Like etter kunne han enkelt plukke ned en Moldskred heading som burde blitt langt farligere enn det den ble.

Nannskog på benken
Til pause var det liten tvil om at hjemmelaget burde vært i føringen. I sin nykomponerte formasjon var det lite som fungerte Stabæk. Trener Jönsson hadde plassert Daniel Nannskog på benken til fordel for en mer defensiv Palmason. Og selv om Palmason også startet den andre omgangen, skulle det bare gå knappe ti minutter før Nannskog kom inn.

Både Jönsson og Nannskog avviser at det var noen dramatikk i at fjorårets Tippeliga-toppscorer var satt på benken.

- Jeg kjente det kunne vært bra med en pause. Det har vært mye kamper i det siste, forklarer Nannskog selv.

Nannskogs inntreden så i hvert fall midlertidig ut til å vekke Stabæk-laget. Etter kun få minutter på banen fikk svensken testet Ramovic med en god heading, uten at det satte den stødige Tromsø-keeperen på den helt store prøven.

Tromsø var raskt tilbake i førersetet anført av en glimrende Ruben Yttergård Jensen på vertenes midtbane. Både Moldskred, Tommy Knarvik og Kevin Larsen hadde gode muligheter til å avgjøre, men til hjemmepublikummets økende frustrasjon gikk skuddforsøkene enten utfor eller rett på en god Knudsen bakerst i Stabæk-forsvaret.

Stabæk fornøyde
Helt på slutten kunne innbytter Mikkel Diskerud bli den store helten, men keeper Ramovic klarte akkurat å få slått avslutningen til corner. For Tromsø ville en Stabæk-seier vært lite annet enn et ran.

- Vi skaper de største sjansene. Samtidig er det ikke godt nok av oss at vi ikke får scoringen, mener en skuffet Morten Moldskred.

Han får delvis støtte av Stabæks Morten Skjønsberg.

- De har litt trykk på oss. Vi vil alltid ha tre poeng, men sånn som kampen ble så kan vi vel si oss fornøyd med det ene, innrømmer Stabæk-kapteinen.

Både Tromsø og Stabæk skal torsdag møte spansk motstand i Europaligaen. Så spørs det om Athletic Bilbao og Valencia ble så fryktelig skremt av det de så på Alfheim.