FÅR STØTTE: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide får støtte fra spillergruppa. Her fra cupfinalen i fjor høst. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide får støtte fra spillergruppa. Her fra cupfinalen i fjor høst. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Stabæk-kvinnene bryter tausheten, støtter Øyvind Eide

- Anklager ute av proporsjoner.

(Dagbladet): Tidligere i dag uttalte Øyvind Eide seg for første gang etter anklagene om seksuell trakassering mot Leni Larsen Kaurin.

- Det var upassende atferd, sa han til VG.

Nå har også spillerne i Stabæk tatt bladet fra munnen. Spillergruppa støtter treneren sin i en pressemelding:

- Full støtte «Først og fremst er dette en vond sak for alle parter.

Vi i Stabæk fotball kvinner er en ansvarlig og voksen spillergruppe og ville helt klart tatt affære dersom vi hadde opplevd at noen på laget eller andre i klubben hadde blitt utsatt for seksuell trakassering.

Vi er enige i at det var upassende av Øyvind å innlede en uheldig relasjon med en av våre spillere høsten 2012, og han har beklaget dette ovenfor oss. Øyvind er blitt utsatt for mistanker og anklager som er ute av proporsjoner med det han faktisk har gjort.

Han og vår sportslige leder har vår fulle støtte, og vi står bak deres sportslige disponeringer og avgjørelser.

Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med sesongen 2014, der utfordringene står i kø.

Spillergruppa v/ Ingvild Stensland, Ingrid Hjelmseth, Trine Rønning, Cathrine Dekkerhus. (Kapteinsteam)»

Dagbladet har vært i kontakt med Trine Rønning. Hun ønsker ikke å kommentere saken utover det de har skrevet i pressemeldinga.

Avgjøres neste uke Stabæk hadde i ettermiddag et møte på Nadderud. Der gikk de gjennom hvordan klubben har håndtert saken, men det var ikke et krisemøte, sier styreleder Espen Moe i Stabæk til Budstikka. Øyvind Eide var ikke til stede på møtet.

- Øyvind Eide har hatt det tungt de siste dagene, sier Moe til Budstikka.

Saken vil bli vurdert av klubben i løpet av neste uke. Da kommer det trolig en konklusjon rundt hvorvidt Eide får fortsette som trener.

NORGESMESTRE: Stabæk slo Avaldsnes i cupfinalen i november. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
NORGESMESTRE: Stabæk slo Avaldsnes i cupfinalen i november. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer