Stabæk lånte to mill. av VIF

Kunne ikke betale lønn uten Stengel-penger.

OPSJON: Stabæk mottok ingen overgangssum for Herman Stengel fra Vålerenga, dermed måtte klubben finne penger til lønnet på annet vis. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
OPSJON: Stabæk mottok ingen overgangssum for Herman Stengel fra Vålerenga, dermed måtte klubben finne penger til lønnet på annet vis. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Stabæk slet med lønnsutbetalinger i desember. For å klare det måtte klubben låne penger av eliteserierival Vålerenga.

- Det at Stengel-pengene ikke kom, satt klubben i en veldig vanskelig økonomisk situasjon rundt årsskiftet. Da landet vi dette kompromisset som innebar at Stabæk lånte 2 millioner av Vålerenga, sier tidligere styreleder Jarl Øverby i Stabæk Fotball til Finansavisen.

Det ble mye støy da Vålerenga hentet Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk i fjor sommer. Det kom fram at VIF samtidig at sikret seg en opsjon på 15-åringen Herman Stengel.

Det reduserte franske Nancys krav på overgangspenger. Stabæk har senere ordnet opp med den franske fotballklubben.

- Det er godt å kunne bidra når en naboklubb har problemer. Og i denne saken har vi blitt enige om en løsning gjennom voldgift som begge klubbene opplever som en konstruktiv måte å løse dette på, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball.

I en regnskapsnote i Vålerenga Fotballs årsberetning står det «for at Stabæk skulle klare sine lønnsutbetalinger i desember 2011».

Forbundets påtalenemnd mener de to avtalene ble inngått for å dekke over Nancys overgangskrav for Gunnarsson, og har innstilt på bøter i størrelsesorden 500.000 og 350.000 kroner til henholdsvis Stabæk og Vålerenga.

(NTB)