Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-leder ble overrasket da Vålerenga snappet opp Stengel

- De burde gjort opp gjelda først.

 HER SKRIVER HAN UNDER:  Herman Stengel ble i dag klar for Vålerenga og talentet forlater Stabæk. Foto: Geir Ove Fidje / vif-fotball.no
HER SKRIVER HAN UNDER: Herman Stengel ble i dag klar for Vålerenga og talentet forlater Stabæk. Foto: Geir Ove Fidje / vif-fotball.no Vis mer

(Dagbladet):  Herman Stengel ble i dag klar for Vålerenga.

Stortalentet har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2017-sesongen. 18-åringen er Bosman-spiller fra nyttår, og slutter seg til Vålerenga-troppen fra 6. januar.

Overgangen overrasket Stabæk-ledelsen i dag.

- Ja, jeg ble veldig overrasket. Den ene uka virker det som VIF er i ferd med å gå konkurs og rett etterpå henter de nye spillere. Jeg mener de burde gjort opp gjelda til Stabæk før de henter våre spillere, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth til Dagbladet.

Ikke betalt Stengel var en av hovedpersonene i den såkalte overgangssaken. I 2011 betalte Vålerenga én million kroner for Veigar Páll Gunnarsson. Klubben skulle også betale Stabæk fire millioner kroner for en opsjon på Herman Stengel.

Men de har Stabæk aldri fått.

I den mye omtalte overgangssaken ble alle parter frikjent i høst. Stabæk venter derimot på pengene i forbindelse med opsjonen som de aldri har fått.

I lang tid har de ventet på svar fra Vålerenga, skriver Budstikka. Og nå raser Stabæk-ledelsen mot rivalen fra Oslo Øst.

- Vålerenga burde gjort ting i en annen rekkefølge. Nå har det vært stille fra VIF i fem uker og plutselig får jeg beskjed om at de har hentet klubbens største talent, sier Lars Hjorth.

Stabæk-lederen presiserer at Stengel selv har opptrådt på en god måte.

- Det er ikke overraskende at Herman finner seg en ny klubb. Han har hele tida vært åpen med oss.

På det tørre Vålerenga på sin side angrer ikke for overgangen som overrasket rivalen.

- Slik jeg ser denne Stengel-saken, er den todelt. Den ene er at han har signert for oss i dag. Den andre er den tvisten som er mellom Vålerenga og Stabæk. Tvisten om opsjonsavtalen er en separat sak, der vi er i en dialog med Stabæk, og som vi håper på å få løst, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til Budstikka.

Lederen vil heller ikke spekulere i hvor mye de eventuelt må ut med for talentet.

- Det er noe  jeg ikke ønsker å ta stilling til nå. Det er jo der tvisten mellom de to klubbene ligger. Men jeg vil igjen få understreke at vi har hatt en god dialog med Stabæk, men innholdet i de samtalene ønsker jeg ikke å gå ut med, sier Stig-Ove Sandnes.