Stabæk lekte med RBK

Stabæk kjørte til tider over Rosenborg på Nadderud. Bærumslaget vant til slutt 3-0. - Gutta gjorde en kjempejobb, sier trener Gaute Larsen.

Det er liten tvil om at Rosenborg er inne i en blindgate. For tredje kamp på rad måtte trønderne gå av banen med poengtap.

Rosenborg har ikke vunnet en Tippeliga-kamp i juni. RBK kom til Nadderud med 1-1 mot Lyn og 2-2 mot Lillestrøm fra de to siste kampene. I dag ble det et nytt poengtap.

- Det er ikke skremmende. Stabæk var gode i andre omgang og vant fortjent, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til TV2.

Dermed klarte ikke Rosenborg å utnytte uavgjort-resultatet til Viking tidligere i kveld. Til tross for 2-2 mot Bodø/Glimt, tok Viking tilbake tabelltoppen. Én runde før halvspilt Tippeliga, leder Viking med ett poeng på Rosenborg.

Rosenborg hadde et visst overtak i deler av første omgang på Nadderud, men det var Stabæk som gikk til pause med ledelse. 10 sekunder før pause scoret André Flem. Stabæk-kapteinen satte ballen i det lengste hjørnet med venstrebeinet etter litt og klabb og babb etter et langt innkast.

I andre omgang tok Stabæk helt over styringen.

Etter åtte minutter scoret Marel Baldvinsson. Bare noen minutter seinere punkterte Petur Marteinsson kampen da han steg høyest og stanget inn 3-0.

- Gutta gjorde en kjempejobb, skryter Stabæk-trener Gaute Larsen.

Stabæk er på en medgangsbølge. Sist slo de Molde på bortebane.

- Vi har fått et løft. Nå må vi bli stabile på dette nivået, sier Larsen til TV2.

Rosenborg har dermed ikke vunnet en seriekamp siden 24. mai, men mer bekymringsfullt: I andre omgang skapte Rosenborg knapt noe trøbbel for Stabæk-forsvaret. Hjemmelaget var mange ganger nærmere 4-0 enn RBK var redusering. Og: I de neste kampene møter Rosenborg Brann (hjemme), Viking (hjemme) og Molde (borte).

Tommy Svindal Larsen og Jan Åge Fjørtoft startet begge på benken i dag. Begge kom inn i løpet av kampen, men må nok belage seg på benkeplass også neste gang. På dagens Stabæk-lag var det i hvert fall ingen som spilte seg ut.

Rundens øvrige kamper minutt for minutt!

STABÆK-FEST: Christian Wilhelmsson koste seg på Nadderud i dag. Her er Stabæk-vingen i duell med Rosenborgs Janne Sarinen. Foto: SCANPIX, Morten Holm