Stabæk må be om pengene fra salget av spillerne Henning Hauger og Veigar Pall Gunnarsson. Det er nemlig Spillerinvest som eide spillerne.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
Stabæk må be om pengene fra salget av spillerne Henning Hauger og Veigar Pall Gunnarsson. Det er nemlig Spillerinvest som eide spillerne. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Stabæk må be om penger etter Hauger- og Veigar-salg

Var eid av inverstorselskap.

Stabæk må be om pengene fra salget av spillerne Henning Hauger og Veigar Pall Gunnarsson. Det er nemlig Spillerinvest som eide spillerne.

- I fjor høst reddet vi økonomi og lisens gjennom å selge klubbens spillere til et eget spillerinvesteringsselskap. Det er stort sett de samme menneskene som er aksjonærer i Stabæk Fotball AS som i Spillerinvest, så på mange måter «kjøpte vi noe vi allerede eide», men vi regnet det for sannsynlig at de ca. 10 millionene som ble skutt inn i Spillerinvest ville kunne betales tilbake over tid, heter det på stabak.no.

Pengene for Hauger og Gunnarsson tilfaller Spillerinvest. De pengene kan Stabæk ikke brukte til å betale lønninger, husleie eller flyreiser med.

Derfor har klubben anmodet aksjonærene i Spillerinvest om å finne en løsning som tilfører disse pengene tilbake til Stabæk Fotball, slik at man sikrer driften så langt det er mulig.

- Dette ser ut til å gå i orden, og da er mye sikret for sesongen i år.

(NTB)