Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk må trolig ut av Telenor Arena

Står uten hjemmebane etter denne sesongen.

MÅ FINNE NY LØSNING: Stabæk må fra og med neste sesong finne en annen stadion å spille fotball på.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MÅ FINNE NY LØSNING: Stabæk må fra og med neste sesong finne en annen stadion å spille fotball på. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Stabæk Fotball har i dag meddelt arenaeier at de ikke er stand til å tiltre leieavtalen fra og med 2012. Bakgrunnen for dette er rett og slett at de faste årlige finansielle forpliktelser var for høye.

Som en konsekvens har Stabæk Fotball ingen juridiske rettigheter knyttet til benyttelse av Telenor Arena utover denne sesongen.

Stabæk Fotball AS og Telenor Arena hadde inntil høsten 2009 samme eier. I november 2009 ble Stabæk Fotball overtatt av en gruppe personer som samtidig inngikk en 40 år lang leieavtale med arenaeier.

Høsten 2010 ble det kjent at arenaeierselskapet hadde store økonomiske utfordringer og at en konkurs var nært forestående.

Ikke noe dramatikk Styreformann i Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, tar offentliggjørelsen med knusende ro.

- Det er ikke så mye dramatikk i det som har skjedd i dag, vi offentliggjorde bare noe vi har visst lenge. Vi jobber mot et annet håp og et annet spor, sier Steen Jensen til Dagbladet.

Dersom klubben ønsket å overta hele driften av Telenor Arena måtte de innen den 30. juni stille en bankgaranti på 6 måneders husleie, dvs. ca kr. 13,5 mill. I tillegg til den inkluderte avtalen som allerede lå på 35 millioner kroner. Steen Jensen visste det ville bli vanskelig.

- Det ble inngått en avtale i fjor høst som ga oss muligheten til å overta all drift av Telenor Arena, både konserter, fotball, messer og så videre, mot en gitt husleie. Vi har lenge visst at det ikke ville være mulig å tiltre den avtalen økonomisk, og derfor har vi jobbet etter en annen plan.

Nadderud ikke aktuelt Stabæk kan per dags dato ikke spille på Nadderud stadion, da fasilitetene ikke møter kravene til NFF, og arenaen må i så fall gjennom en solid oppgradering.

Ullevaal stadion kan være en midlertidig løsning, men vil på sikt være et dårlig alternativ med tanke på avstanden fra Bærum.

På tross av betydelig usikkerhet skal Stabæk Fotball være optimister til at det fortsatt vil bli spill i Telenor Arena, men at det er vanskelig å forutsi når de kan vente en endelig avgjørelse.

Stiftelse kan bli løsningen I flere måneder har klubben sammen med andre aktører arbeidet med en mulig fremtidig struktur, som ville gjøre det mulig å fortsatt ha Telenor Arena som hjemmebane.

Dette har resultert i et forslag om at en stiftelse, via frigjøring av verdier gjennom omreguleringer, kan kjøpe Telenor Arena. Vi spurte Steen Jensen om når dette kunne bli en realitet.

- Det har realisme i seg, kommunen er også interessert i å få det til. Det gjenstår å se om vi finner en økonomi i det som gjør at arenaen blir solgt. Det er det ene og alene eierne som avgjør, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Tør du tenke på hva som skjer med Stabæk om dere mister Telenor Arena for godt?

- Det har jeg tenkt på, i likhet med hele Stabæk. Det blir i så fall vanskelig å være et topplag, men å redde klubben, ha det moro og bli ganske gode skal være være mulig.