Stabæk mangler 35 Alanzinho-millioner

Sårt savnet på Telenor Arena.

SAVNEDE MILLIONER: Stabæk er i økonomisk krise og trenger de 35 millionene klubben skulle fått for Alanzinho. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SAVNEDE MILLIONER: Stabæk er i økonomisk krise og trenger de 35 millionene klubben skulle fått for Alanzinho. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||Stabæk har ikke fått oppgjør for Alanzinho fra Trabzonspor. Utbetalingen kan la vente på seg.

- Pengene (35 millioner kroner) for Alanzinho har vi ikke mottatt ennå, men vi har bankgarantier på at de vil komme. Disse midlene vil gå til å dekke utgifter, sier styreleder Ingebrigt Steen Jensen til NTB.

Stabæk fikk bare fire millioner kroner for Veigar Pall Gunnarsson-salget til Nancy. Han var i hovedsak eid av eksterne investorer.
Trabzonspor holdt i en årrekke tilbake lønn for Rune Lange. I mars vant den norske fotballspilleren i tyrkisk Høyesterett.

Lange skal ha 15 millioner kroner til gode etter sin periode i klubben.

- Burde reagert før
Ingebrigt Steen Jensen tar selvkritikk og mener klubben burde ha forutsett den økonomiske nedturen allerede i fjor.

Den regjerende seriemesteren har utvilsomt hatt bedre dager. På kort tid er Stabæk kommet i en betydelig likviditetsskvis.

Med en klubbeier mindre (Kjell Chr. Ulrichsen) og en dyrere arenainvestering enn antatt, jobber klubben fra Bærum på spreng for å skaffe nye eiere og frisk kapital.

Steen Jensen er selvkritisk og mener styret burde ha tatt grep for et halvt år siden.

- Vi i styret burde ha tatt konsekvensen av budsjettert underskudd i desember i fjor. Av ulike årsaker utsatte vi tiltakene, blant annet på grunn av flyttingen til ny arena. Men vi skulle åpenbart sett faren og startet kostnadskuttene tidligere, innrømmer han.

Må få balanse
Steen Jensen fremhever at Stabæk er i en alvorlig knipe, men han går ikke med på at klubben har det så ekstremt mye verre enn resten av klubb-Norge.

- Stabæk har det ikke så ulikt enn andre klubber. Forskjellen er at vår situasjon er litt mer akutt på grunn av at en av våre eiere vil ut. Men problemet med ubalanse i regnskapet er lik hos våre konkurrenter, konstaterer «Mr. Stabæk».

Ifølge Steen Jensen har norsk fotball i altfor lang tid drevet ubalansert. Mange har investert i den tro at pengene kommer etter hvert, noe også Stabæk har gjort med sin nye storstue på Fornebu.

- Vi har på lik linje som med de aller fleste norske klubber tenkt at utgiftene kan dekkes med morgendagens inntekter. Slikt går det ikke an å drive lenger. Nå må vi få balanse mellom inntekter og kostnader som ellers i næringslivet, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Kutter over alt
Til tross for flere Stabæk-spilleres nei til 15 prosent lønnskutt og kraftsalver mot styret, synes Steen Jensen spillerne har en god dialog med ledelsen:

- Spillerne takler situasjonen fantastisk bra. De er ansvarsbevisste og skjønner at de må bidra. Enkelte uenigheter har vi hatt, men jeg er sikker på at vi kommer fram til en løsning innen få dager.

Foruten kutt i lønningene, kutter Stabæk til beinet i hele klubben.

- Det er ikke slik at vi går rett på spillerlønningene. Vi kutter innen administrasjon, reiser, utstyr, medisinsk apparat, treningsleirer, vakter og så videre, opplyser styrelederen.

(NTB)

KUTTER I ALLE LEDD: Stabæk-leder Ingebrigt Steen Jensen forteller at de nå må kutte til beinet i alle ledd. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
KUTTER I ALLE LEDD: Stabæk-leder Ingebrigt Steen Jensen forteller at de nå må kutte til beinet i alle ledd. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer