Tippeligaens 24. runde, Odd - Stabæk:

Stabæk med sjuende strake bortekamp uten tap: - Borte blir det tøft, da presterer vi sånn

Sendte LSK ned på direkte nedrykksplass.

SJUENDE, STRAKE BORTEKAMP UTEN TAP: Stabæk-fansen som drar på bortetur har fått sju strake kamper uten tap. Sånn jobber man seg oppover tabellen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SJUENDE, STRAKE BORTEKAMP UTEN TAP: Stabæk-fansen som drar på bortetur har fått sju strake kamper uten tap. Sånn jobber man seg oppover tabellen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Odd - Stabæk 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Med seier mot Stabæk, ville Odd virkelig feste grep om andreplassen i Tippeligaen. For Stabæk handlet kveldens oppgjør om tre viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Og det tok Muhamed Keita tre forsøk på å sende bortelaget i ledelsen. De to første fikk han ikke inn bak Sondre Rossbach, men like før det var spilt 60 minutter dundret han til og fikk ballen inn ved første stolpe.

- Det var en perfekt kontring. Moussa (Njie, journ.anm.) gjør alt grovarbeidet, det er takket være ham. På de første skuddene følte jeg at keeperen leste meg litt. Jeg synes vi gjør en god kamp i dag. Jeg er veldig glad akkurat nå, sa Keita til TV 2 etter kampen.

Da resultatet holdt hele veien inn, sørget det for at Stabæk tok tre viktige poeng - og et bittelite «byks» på tabellen. Nå ligger laget på kvalikplass, ett poeng over Lillestrøm og to poeng bak Aalesund. Mye takket være sju bortekamper på rad uten tap.

- Borte vet vi at det blir tøft, og da presterer vi sånn som vi gjør i dag, helt perfekt. Vi må ta med oss den følelsen vi fikk her i dag til hjemmebane. Det er fotball, og vi må kjempe til siste slutt om hvert eneste poeng, sa matchvinneren til TV 2.

Odd skapte mest - Mandé best

Det var Odd som kom best i gang, og allerede før fem minutter var spilt var Bentley nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen etter en corner.

Dessverre for nigerianeren fikk han ikke verken sikte eller kraft på plass, og Birger Meling fikk ryddet opp på streken.

Odd fortsatte å kjøre på mot mål, men begge lagene skal ha for innsatsen det første kvarteret, da det var svært godt tempo begge veier.

Men Odd var altså nærmest i førsteomgangen, men Stabæk-målvakt Sayouba Mandé var kanskje best.

Først da han bokset ballen over mål etter en heading av Occean etter 17 minutter, så da han stoppet samme manns heading like etter halvtimen.

Ville ha straffe

Etter hvilen var det Odd som kom til den første sjansen, da Riku Riski kom alene mot Sayouba. Sistnevnte gjorde seg stor, og presset finnen til å skyte rett på ham.

Drøye sju minutter var Riski nære igjen, men denne gangen gjorde han jobben for enkelt for Stabæk-keeperen.

Etter Stabæks mål var det de blåkledde som presset mest. Få minutter etter målet holdt bortelaget på å krangle inn 2-0, etter et vakkert raid av Njie inn i sekstenmeteren. Han dro av Espen Ruud to ganger og førsøkte å finne Mynor inne i feltet, men verken han eller Grossmann klarte å få lærkula i mål.

Stabæk jobba hardt mot Odd, og spilte en svært god kamp der de presset og frustrerte hjemmelagets spillere.

Men det så skummelt ut da Olivier Occean ville ha straffe mot Morten Skjønsberg etter 78 minutter. Skjønsberg og Occean sto med ansiktene mot hverandre - Skjønsberg med ryggen mot mål - og Odd-spilleren ville forbi.

De to brukte all sin kraft mot hverandre, og til slutt gikk Occean i bakken.

Tv-bildene viser at det trolig var greit av dommer Tom Harald Hagen å la den gå.

Hett i topplokket

De siste ti-femten minuttene hadde Odd jobbet seg mer og mer inn igjen i kampen, og så ikke ut til å ville la poengene slippe så lett. Derfor la de seg høyt i banen, og presset Stabæk fra midten og ned på sin egen halvdel.

Hjemmelaget så mer og mer frustrerte ut da klokka nærmet seg 90 minutter, og poengene så ut til å svinne.

Det så spesielt hett ut i topplokket for Steffen Hagen, som så ut til å «sparke ned» Nilsson seks minutter før slutt.

Stabæk beholdt roen, og kunne ha økt ledelsen like før slutt. Uheldigvis for bortelaget så de ut til å ville stresse ballen i mål, og de kom ikke til en skikkelig avslutning. Uansett, det holdt hele veien inn for laget, som tok tre viktige poeng.

- Vi er ikke gode nok, vi har masse sjanser, men vi scorer ikke. Det er utfordringa. Det hjelper ikke være det beste laget, man må score mål, sa en skuffa Dag Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

ODD - STABÆK:

Skagerak Arena
Dommer: Tom Harald Hagen

Odd
Sondre Rossbach
Espen Ruud
Steffen Hagen
Lars Kristian Eriksen
Thomas Grøgaard
Oliver Berg
Fredrik Oldrup Jensen
Fredrik Nordkvelle
Bentley
Olivier Occean
Riku Riski

Innbyttere: Viljar Myhra, Vegard Bergan, Markus Andre Kaasa, Ardian Gashi, Zakaria Messoudi, Stefan Mladenovic, Sigurd Haugen

Stabæk
Sayouba Mandé
Andreas Hanche-Olsen
Morten Skjønsberg
Marcus Nilsson
Birger Meling
Daniel Granli
Cole Grossman
Giorgi Gorozia
Muhamed Keita
Moussa Njie
Mynor Escoe

Innbyttere: Gurpreet Singh Sandhu, Jeppe Arcantender Moe, Edvard Race, Alanzinho, Ohi Anthony Omoijuanfo, Emil Bohinen, Agon Mehmeti

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer