Stabæk med supercomeback

Stor Tchoyi da Stabæk snudde mot Lyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Lyn 3-2.Stabæk-general Ingebrigt Steen Jensen var i fyr og flamme etter at Stabæk snudde kampen mot Lyn og dro i land 3-2-seieren i dag. Faktisk så glad at han marsjerte ut til det ventende pressekorpset for å gni det inn i Lyn-såret.

STABÆK - LYN OSLO 3-2 (0-0)

Nadderud, 5504 tilskuere

Mål: 0-1 Ståle Stensaas (63), 0-2 Erling Knudtzon (72), 1-2 Pontus Segerström (76), 2-2 Somen A Tchoyi (80), 3-2 Daniel Nannskog (90).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Christian Keller, Stabæk, Stefan Gislason, Ezekiel Bala, Lyn Oslo.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Christian Keller, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik - Espen Nystuen (Tommy Stenersen fra 46.), Somen A Tchoyi, Henning Hauger, Alanzinho - Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog.

Lyn Oslo (4-4-2): Eddie Gustafsson - Kim André Madsen, Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas - Erling Knudtzon (Kevin Larsen fra 77.), Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff (Kim Holmen fra 83.) - Chinedu Ogbuke Obasi, Magnus Powell (Ezekiel Bala fra 83.).


(NTB)

- I dag var det ikke Stabæk som vant over Lyn, det var fotballen som vant over Lyn, sa Jensen.

- Positiv og offensiv spilleglede mot destruktiv dritt, og det kan dere skrive, fortsatte han.

Stabæk-trener Jan Jönsson vil ikke gå like langt, men også han mener det beste laget vant på Nadderud.

- Lyn får kampen inn i sitt spor, og de vet de har folk fremme som kan skape mål på egen hånd. Etter 2-0-scoringen legger vi om til 3-5-2, og det får vi betalt for. Det kjentes egentlig ut som om vi skulle avgjøre til vår fordel hele kampen, og vi fortsetter også å kjøre fremover på 2-2, sier Jönsson.

Tam førsteomgang

Vi får ta det fra begynnelsen. Været var strålende, og alt lå til rette for en god forestilling da vest møtte vest i Bærum.

Men i en time så det ut til at varmen hadde tatt knekken på begge lag. Lagene skapte ingenting, og spillet var svakt. Ståle Stensaas\' frisparkscoring etter 64 minutter satte imidlertid liv i kampen. Lyn økte til 2-0 på sin andre mulighet, og så ut til å rane med seg poengene.

BEST I VEST: Stabæk-målscorer Daniel Nannskog kunne juble etter å ha snudd kampen mot Lyn fra 0-2 til 3-2. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
BEST I VEST: Stabæk-målscorer Daniel Nannskog kunne juble etter å ha snudd kampen mot Lyn fra 0-2 til 3-2. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

Men da også Stabæk våknet til slutt, kom de nådeløst tilbake. En stor Somen Tchoyi og tre scoringer på tretten minutter snudde kampen for hjemmelaget.

Stabæk hadde kanskje et visst overtak før pause, og skapte de få mulighetene som var.

Den første store kom etter et kvarters spill, da Veigar Pall Gunnarsson skrudde et frispark mot Gustafssons høyre kryss. Skuddet var velplassert, og svensken fikk bare så vidt slått til corner.

Utover dette skjedde det nesten ingenting på Nadderud før hvilen. Tempoet var oppsiktsvekkende svakt, og feilpasningene florerte.

Gunnarssons frispark så lenge ut til å bli omgangens eneste målsjanse, før Henning Hauger testet Gustafsson igjen i det 45. minutt. Skuddet fra om lag 20 meter var hardt og hadde god retning, men Lyns keeper var på plass med neven igjen, og slo ballen over.

Dermed gikk lagene målløse i garderoben, med mye å rette på til andre omgang.

Gikk mot Lyn-ran 

Stabæk gikk rett i angrep etter pause, men vi måtte vente ti minutter på den første målsjansen. Alanzinho kom seg rundt på venstrekanten, og fikk slått inn til Daniel Nannskog, som ventet foran mål. Svensken fikk avslutte upresset, men skuddet gikk noen meter over.

Stabæk med supercomeback

Nannskog var farlig nære også like etter, da han kom seg fri inne i Lyn-feltet. Spissen vendte bort Gustafsson, men fra skrå vinkel klarte han ikke å sette ballen forbi en skare med Lyn-forsvarere.

Lyn hadde fortsatt ikke skapt en eneste sjanse, da Edu skaffet laget frispark i god posisjon etter 62 minutter. Ståle Stensaas gikk for å ta det, og den tidligere Rangers-backen gjorde alvor av skumle hensikter. Stensaas skrudde ballen rundt muren, og ballen føk inn i bortre hjørne.

Godt skudd, men det spørs om ikke muren eller Gustafsson burde stoppet det.

Og Lyn trengte ikke mange sjanser for å score mot Stabæk i dag. Espen Hoff dro i gang en kontring etter 73 minutter, og tok Stabæk fullstendig på senga. Motsatt løp Erling Knudtzon helt alene, Hoff fant ham med pasningen, og Knudtzon satte enkelt inn 2-0, på Lyns andre målsjanse.

Stabæk våknet til slutt

Der og da så det ut til at Lyn skulle røve med seg poengene fra Nadderud, men da kampen først våknet, da våknet den virkelig. Og Lyn klarte ikke å stå imot.

- Jeg vet ikke om det er feighet, men det er veldig urutinert av oss, sier kaptein Stefan Gislason.

- I stedet for å hvile med ball på 2-0, stresser vi inn i halvveise kontringer, sier islendingen om de tretten marerittminuttene etter den andre scoringen.

For Stabæk fikk frispark etter 77 minutter, og sendte frem alle med hode. Ballen ble slått inn i feltet, og der raget Pontus Segerström høyest. Stopperen knuste alle, og stanget inn reduseringen.

Nå hadde Stabæk fått blod på tann. Hjemmelaget dro i gang angrep etter angrep, og publikum hadde nesten ikke fått satt seg etter den første før utlikningen kom.

Alanzinho driblet seg frem på venstrekanten, skar inn i straffefeltet og la ballen lavt tilbake foran mål. Der sto Stabæk-spillerne i kø for å avslutte, men til slutt var det Somen Tchoyi som fikk banket ballen i nettaket på direkten fra åtte meter.

Og jammen skulle ikke Stabæk ta med seg alle poengene til slutt. Igjen var Tchoyi sentral, herjet med Lyns høyreside, og fant Nannskog inne i feltet. Svensken var som vanlig iskald foran mål, og dermed vant Stabæk 3-2 på Nadderud.

Nå tror nok Stabæk-spillerne at de kan klare det meste, selv om ingen vil si "gull" høyt.

- Dette var et fantastisk rettferdig resultat. Nå er vi oppe i toppen, og det kjennes bra. Vi viser til slutt hvilken klasse vi holder, og er mer stabile om dagen enn vi har vært noensinne mens jeg har vært her. Men jeg tror det kan gå ille om man begynner å fokusere på gull, sier Daniel Nannskog, etter å ha avgjort for hjemmelaget og sendt Stabæk opp på tredjeplass i Tippeligaen.

IKKE ENGANG PÅ SIDELINJEN: Henning Berg måtte sitte på tribunen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lyn på Nadderud stadion søndag.
KRITISK: Stabæk-general Ingebrigt Steen Jensen mente det i dag var selve fotballen som vant over det han mener var et destruktivt Lyn-lag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer