Stabæk med tre skudd i tverrligger da Sarpsborg sikret ett poeng

Keeperen måtte ut på båre.

• Sarpsborg 08 - Stabæk 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Vinden var i alle høyeste grad til stede på Sarpsborg Stadion i kveld, og gjorde forholdene for trilling av ball vanskeligere enn ellers.

Sarpsborg tok i mot Stabæk - to lag som begge var spådd å kjempe i bunnen foran årets sesong.

Nå Sarpsborg innehar 7. plassen, mens kveldens gjester ligger plassen under - og begge lag er i form.

Våroppgjøret endte 3-2 til Stabæk, som aldri har tapt mot laget fra Østfold. Og heller ikke i kveld greide Sarpsborg å endre på den statistikken.

- Jeg er skuffet. Når vi leder en slik kamp bør vi vinne. Vi bør punktere kampen, sa Stabæk-trener Bob Bradley til CMore.

Kerr i fokus I første omgang greide ingen av lagene å få nettkjenning, men Stabæks Anders Trondsen kom nærmest med å sette et frispark i tverrliggeren.

Duwayne Kerr voktet Sarpsborg 08-buret etter at det tidligere denne uka kom beskjed om at førstekeeper Gudmund Taksdal Kongshavns sesong er over etter at han hadde pådratt seg en strekk.

Og SA08s keeper havnet kjapt i fokus i kampen mot Stabæk.

I det sjuende minutt holdt sisteskansen på å gi Stabæk et gratis mål da han han vartet opp med et dribleshow i egen 16-meter som ikke endte som planlagt. Ballen endte opp hos Andrew Jacobsen som takket for sjansen ved å forsøke seg på en lobb - men heldigvis for hjemmelaget så ryddet Kerr opp i situasjoen selv.

Helt på tampen at første omgang måtte Kerr ut på båre. På et frispark fra Anders Trondsen er keeperen oppe og snappet ballen, men havnet forkjært da han landet på gresset.

Etter å ha mottatt medisinsk behandling, ble det klart at tredjekeeper Christian Sukke måtte stå resten av kampen.

Sukke glapp Over i andre omgang fikk Sukke testet seg tidlig i omgangen, da Anders Trondsen hadde nok et forsøk i tverrligger - denne gangen på corner.

Da hadde Sarpsborgs Martin Wiig minuttet tidligere mislyktes da han kom alene mot Mande Sayouba.

Og i det 61. minutt kom igjen Sarpsborg-keeperen i fokus. Franck Boli kom da på løp og sentret ut til Michael Stephens, som fyrte av fra distanse. Christian Sukke glapp ballen da han skulle redde, og måltyven Boli hadde ingen problemer med å sette ballen i hjemmelagets nettmasker - til 0-1 til Stabæk.

Tokstad utliknet Men gjestene fra Bærum fikk ikke smake på ledelsen i mer enn seks minutter. Andreas Nordvik sendte da i vei en flott ball som Kristoffer Tokstad tok pent ned på brystet.

Etter å ha dratt av en forsvarer og fått lokket Sayoube langt nok ut til sides, lykkes 23-åringen med å sette ballen i mål fra svært skrått hold - til 1-1 i Sarpsborg.

Stabæk-keeper sørget for at temperaturen steg i vinden da han måtte rydde opp i eget rot, men endte med å sette knottene i Alejandro Castro. Overgangsmuligheten blåste Fredrik Brustad høyt over Sarpsborgs mål.

Bedre traff innbytter Stian Sortevik da han kort tid etter satte ballen i stolpen.

Og for å understreke hvor uheldig han har vært i kveld, satte Stabæks Anders Trondsen sitt tredje skudd i tverrliggeren rett før ordinær tid.

Den sjanserike kampen dabbet av litt etter utlikningen, og det samme gjorde vinden. Dermed endte det med poengdeling i Sarpsborg i kveld.

Brian Deane innrømmer at gjestene var nærmest en seier.

- Ja, de var nærmest. De brukte vinden på en bedre måte enn oss. Vi spilte for direkte rett fram. Vi klarte ikke å spille ballen nok diagonalt eller å få den ned på bakken. Ut fra det er jeg fornøyd med ett poeng, sa Deane til CMore.

Overskrifter Denne uka har Sarpsborg 08 hatt flere overskrifter. Onsdag ble det kjent at Viking snapper SA08s assistenttrener, Ian Burchnall.

Fredag kom beskjeden om at klubben allerede har funnet Brian Deans erstatter for neste sesong. At Geir Bakke og Tom Freddy Aune ble annonsert tre runder før serieslutt satte den nåværende hovedtreneren lite pris på.

- Å gjøre det på den måten viser en mangel på forståelse for den jobben som pågår. Vi har en mulighet til å nå 45 poeng. Alt annen bør legges til side. All oppmerksomhet bør være på det, og ikke på hvem som skal trene klubben neste sesong, sa Dean før helga.

UTLIKNING: Kristoffer Tokstad sørget for at Stabæk kun fikk med seg et poeng hjem til Bærum i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UTLIKNING: Kristoffer Tokstad sørget for at Stabæk kun fikk med seg et poeng hjem til Bærum i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer