Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Vålerenga - Stabæk

Stabæk med uheldig blemme før VIF-kampen

Røpte egets lag hemmelige førsteellever fem timer for tidlig.

ELLEVEREN: Stabæks utvalgte ellever i kampen mot Vålerenga glapp ut fra klubben selv ved et uhell i formiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ELLEVEREN: Stabæks utvalgte ellever i kampen mot Vålerenga glapp ut fra klubben selv ved et uhell i formiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Som vanlig har Stabæk skapt nye profiler i en ny sesong, med stortalentet Ola Brynhildsen (19) som vårens store gjennombruddsmann sammen med blant annet enda yngre Hugo Vetlesen (18), som har tatt ytterligere steg siden i fjor.

- Det er stor interesse for Hugo, Ola og Ohi. De blir fulgt av flere store utenlandske klubber, spesielt Hugo, sier sportsdirektør i Stabæk, Inge André Olsen, til Dagbladet.

Likevel har ikke sesongstarten vært like formidabel for storscorer Ohi Omoijuanfo og resten av Stabæk som på samme tid i fjor, selv om bæringene viste gode takter mot Rosenborg på Nadderud sist.

Etter sju poeng på ni kamper og bare to lag bak seg på tabellen, trenger Stabæk helst poeng borte mot Vålerenga i kveld på fotballens festdag, 16. mai. Kampstart er kl. 18.00 på VIFs nye storstue.

I Eliteserien er hver kamp så åpen at små detaljer kan avgjøre, og det gjelder for de respektive lagene å legge den optimale strategien og holde kortene tett til brystet.

Der gikk Stabæk på en blemme i formiddag, da førsteelleveren til oppgjøret mot Vålerenga ble publisert på klubbens hjemmeside i dag.

- Uheldig blemme

Det betyr at VIF-trener Ronny Deila kunne ha fått servert motstanderlagets ellever på sølvfat seks timer før kampstart, om han eller kollegene fikk med seg Stabæks glipp.

- Det er en uheldig blemme. Laget skal ikke komme ut før 75 minutter før kampstart. Det er vi strenge på. Det handler om å ikke gi motstanderen et konkurransefortrinn, sier medie- og kommunikasjonsansvarlig i Stabæk, Oddbjørn Vistnes, til Dagbladet.

Klubben korrigerte raskt glippen og publiserte i stedet kamptroppen som helhet i stedet for den spesifikke elleveren som først kom ut.

- Hva skjedde?

- Det var vel en typisk prepublisering, en sak som lå klar som kom ut for tidlig, som iblant skjer i mediebransjen, sier Vistnes og har helt rett i det.

- Beklagelig

I en hektisk medieverdien skjer slike glipp med ujevne mellomrom. Selv om feilen i teorien kan være kostbar for Stabæk som klubb, hvis Deila rakk å registrere motstanderens ellever og evner å utnytte det, tror ikke Vistnes at betydningen av det er veldig stor.

- Jeg tror det har lite å si. Kampen avgjøres på banen, men det er klart at det er gunstig rent sportslig å vente lengst mulig med å offentliggjøre laget. Det er beklagelig at det skjer. Vi vil ikke gi Vålerenga noe gratis, påpeker han.

Av hensyn til Stabæk velger Dagbladet å ikke røpe og publisere Stabæks førsteellever, som ble prebulisert ved et uhell. Nå er feilen rettet opp i.

Den korrigerte Stabæk-troppen er som følger:

«Mande Sayouba, Simen Lillevik, Martin Rønning Ovenstad, Ronald Hernandez, Xin Zhou, Daniel Granli, Hugo Vetlesen, John Hou Sæter, Ola Brynhildsen, Tonny Brochmann, Steinar Strømnes, Ohi Omoijuanfo, Franck Boli og Andreas Hanche-Olsen. Abdul-Basit Agouda, Emil Bohinen, Nicolas Pignatel Jenssen, Tobias Børkeeiet.»

Kampstart mellom Vålerenga og Stabæk er kl. 18.00 i likhet med resten av 16. mai-runden.

- Det blir en åpen kamp mot VIF. Mot RBK var forskjellen på oss og dem effektiviteten. Det kan det bli i dag også, sier Inge André Olsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media