SUKSESS MED STABÆK:  Trener Bob Bradley. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SUKSESS MED STABÆK: Trener Bob Bradley. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Stabæk mener de har en trener som kan ta over Bayern og United

- Så god at han fortjener sjansen.

SANDEFJORD (Dagbladet): Stabæk nekter å slippe taket på serieleder Rosenborg og ligger fire poeng bak etter gårsdagens 4-2-seier over Sandefjord. Både i klubben og omgivelsene rundt er det først og fremst én mann som får æren:

Trener Bob Bradley (57).

- Jeg tror Bob også kunne tatt de største klubbene i Europa og levert. Jeg tror han kunne håndtert Bayern München og Manchester United. Så faglig sterk er han, sier sportssjef Inge André Olsen til Dagbladet.

Men tilføyer:

- Antakeligvis får han ikke sjansen.

I samtaler Den amerikanske treneren har kontrakt med Stabæk ut sesongen. Mange på Nadderud fryktet at han skulle forsvinne allerede i sommer, og etterlate seg et tomrom og ragnarok. Men så har ikke skjedd.

Stabæk er nå i samtaler med Bradley og nøkkelpersoner rundt med tanke på en forlengelse av kontrakten.

- Vi har tydelig signalisert hva vi ønsker. Vi kommer til å pushe på de neste ukene, sier Olsen.

Sportssjefen er samtidig klar på at Stabæk ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for Bradleys ambisjoner om å lede en større klubb.

Olsen sier:

- Vi går ikke rundt og frykter at Bob forsvinner. Han fortjener å få en større mulighet. Når jeg snakker med større klubber ute i Europa og speidere, så anbefaler jeg dem Bob. Vi støtter ham hvis den riktige sjansen kommer. Han er så god at det fortjener han.

- Foreløpig har ikke muligheten dukket opp. Men kommer det en Bundeliga-klubb eller klubb i Premier League og henter Bob, skal vi bære ham på gullstol ut av Nadderud. Det fortjener han virkelig. Vi er en klubb som ønsker at Bob skal få sjansen.

Feil pass? - Er det amerikanske passet hans et problem? Myten om at amerikanere ikke har peiling på tradisjonell fotball?

- Det hører man noen sier. Men jeg håper at klubbene på dette nivået har fornuft nok til å se hva en trener leverer, uten å se på passet hans. Det er min oppfatning. Jeg så at han ble kåret til den 24. beste treneren i verden. Det er ikke en plass for høyt. Det burde vært høyere.

Overfor Dagbladet bekrefter Bradley at det er pågående samtaler om situasjonen hans i klubben. Samtidig sier han:

- Vi er midt i sesongen. Fokuset og energien min er rettet mot å utvikle laget, og forberede neste kamp. Helt ærlig: Jeg er ikke så flink til å tenke på noe annet enn å utvikle laget.

Stabæk møter Rosenborg borte 13. september. Den kampen kan fort komme i kategorien «Slaget om gullet».

SPORTSSJEF:  Inge André Olsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Inge André Olsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer