Stabæk mister Somen A. Tchoyi

Er på vei til østerriksk fotball.

(Dagbladet.no): Torsdag ble det klart at Stabæk beholder den utenlandske storspilleren Alanzinho, men nå mister laget i stedet en annen stjerne til utlandet.

Midtbanespilleren Somen A. Tchoyi (25) er nemlig på vei til det østerrikske laget Red Bull Salzburg, melder VG.

- Somen reiser ned til Østerrike i dag, og hvis den medisinske sjekken går i orden, forlater han Stabæk, bekrefter Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen for Dagbladet.no. 

Spilleren blir riktignok til Norge til den 1. juni da det internasjonale overgangsvinduet åpner.

- Ville bort

Bakgrunnen for overgangen er at kameruneren sjøl har ønsket seg bort.

- Vi har flere ganger forsøkt å tilby ham ny kontrakt, men han har ikke vært så veldig interessert i det, forteller Bohinen.

Men inntil nå har det ikke kommet inn noen konkrete tilbud på spilleren, som var en av Tippeligaens beste i fjor - men som har slitt med skader og svakere form så langt i år.

TIL ØSTERRIKE: Somen A. Tchoyi forlater Stabæk til fordel for det østerrikske laget Red Bull Salzburg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TIL ØSTERRIKE: Somen A. Tchoyi forlater Stabæk til fordel for det østerrikske laget Red Bull Salzburg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Vi har vist at vi klarer oss uten Somen, vi står ikke og faller på ham. Dette blir opp til spillerne å vise også i fortsettelsen, sier Bohinen.

Jakter erstatter

Likevel legger han ikke skjul på at de ønsker å få inn en erstatter for den kraftfulle spilleren.

- Vi har allerede lett en stund etter en erstatter, men vi får ingen inn før 1. august uansett, påpeker Bohinen.

- Og dere får nok for Tchoyi til å skaffe en skikkelig erstatter?

- Jeg vil ikke si noe om hvor mye vi får for Tchoyi, men han er ikke blant de dyreste spillerne som er solgt fra Norge, for å si det sånn. Når det er sagt, har det vært en forutsetning for salg at vi får inn nok til å erstatte spilleren vi mister, svarer Bohinen.

Stabæk mister Somen A. Tchoyi