POENGTREKK: Tidligere Stabæk-spiller Karoline Næss i aksjon mot Larvik under cupfinalen i 2012. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POENGTREKK: Tidligere Stabæk-spiller Karoline Næss i aksjon mot Larvik under cupfinalen i 2012. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Grundigligaen:

Stabæk mistet plutselig fire poeng: - Føler at sporten ikke blir verdsatt nok

Stabæk-treneren er oppgitt.

(Dagbladet): Tirsdag morgen begjærte HK Halden oppbud til Halden tingrett, og informerte Norges Håndballforbund (NHF) om at de trekker laget fra kvinnenes Grundigliga.

- NHF og Norsk Topphåndball (NTH) har i fellesskap gjennom tirsdag og onsdag jobbet intenst for å se på alle muligheter for at HK Halden sitt lag i Grundigligaen kunne fullføre sesongen. En slik mulighet har vi dessverre måtte konkludere med at ikke finnes, og laget trekkes dessverre fra Grundigligaen fra dags dato, heter det i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Daglig leder i NTH, Hein Barthold, forklarer følgende til Dagbladet på spørsmål om hvordan dette vil påvirke ligaen:

- Alle kampene de skal spille blir avlyst, og alle kampene de har spilt blir nullet. De får dermed ikke spille sine siste seks kamper, utdyper han.

Ett av lagene konkursen får mest konsekvenser for er Stabæks håndballdamer. Bærum-lagets sjanser i jakten på en sluttspillplass svekkes, og de mister fire verdifulle poeng i bunnstriden.

Før HK Haldens resultater ble strøket, så lå Stabæk bare to poeng bak Gjerpen og Sola, som begge har sluttspillsplass. Som følge av poengtrekket ligger de nå fire poeng bak de to lagene, i tillegg til Oppsal.

- Vi har slått dem (Halden) to ganger, og det er fire poeng. I tillegg til at vi startet med tre minuspoeng på grunn av manglende økonomisk styring. Det ender jo opp med at vi mister syv av 12 poeng vi har tatt, sier Stabæk-trener Tarjei Sundal til Dagbladet.

Sundal synes det er tragisk at alt arbeidet Stabæk har lagt ned ikke får noen betydning.

- Jeg har forståelse for poengtrekk når det gjelder problemer med økonomi. Det jeg mener er for dårlig, er at et lag trekkes så sent i sesongen. Det er for dårlige regler og burde vært funnet en løsning, sier en oppgitt Stabæk-trener.

- Norges Håndballforbund og Norges Topphåndball har nok gjort alt de kan, men jeg føler at sporten ikke blir verdsatt nok. All tiden vi har lagt ned av trening og analyser får ingen betydning. Det blir tragisk, fortsetter Sundal.

Tidligere styreleder i HK Halden, Erik Meusburger, føler med Bærum-klubben.

- Vi så på løsninger for å drifte sesongen videre, slik at vi skulle unngå å skape uro i Håndball-Norge. Hovedfokuset mitt var å kunne fullføre sesongen med alle lagene. Stabæk blir jo ekstremt straffa. I likhet med oss så startet de sesongen med minuspoeng. De har hatt en sportslig bra sesong, og det er ikke reflektert i tabellposisjonen. Jeg synes det er veldig trist for norsk håndball, sier Meusburger til Dagbladet.

Stabæk-trener Sundal forteller at de bare er nødt til å se framover.

- For oss så gjelder det å gjøre alt vi kan. Vi får rett og slett ha vår egen interne tabell som går på det sportslige. Vi legger bort alt økonomien, så får konsekvensene bli som de blir. Det er seks kamper igjen, kanskje vi klarer å ta steget opp, avslutter Sundal.