<strong>FØLTE SEG MOBBET:</strong> Isabell Herlovsen forlot banen gråtende etter å ha fått nok av Stabæk-fansen. Foto: Digitalsport
FØLTE SEG MOBBET: Isabell Herlovsen forlot banen gråtende etter å ha fått nok av Stabæk-fansen. Foto: Digitalsport Vis mer

Stabæk-mobb sendte Isabell gråtende av banen. Nå lar hun seg ikke stoppe

På gulljakt med Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LSK Kvinner - Vålerenga klokka 16.00

(Dagbladet): I dag kan Isabell Lehn Herlovsen (26) og Lillestrøm Kvinner ta et skritt nærmere gullet i Toppserien i fotball.

Lillestrøm tar imot Vålerenga i LSK-hallen klokka 16.00. Dette er et lag de normalt slår.

Stabæk - som ligger to poeng bak Lillestrøm på tabellen - spiller borte mot Kolbotn. De to gullrivalene møtes i siste serierunde 1. november.

- Vi har ikke tenkt å gi fra oss ledelsen, sier Herlovsen, som har hatt et anstrengt forhold til Stabæk-supporterne.

- Det kan komme dritt. Men jeg er bedre forberedt nå enn forrige gang, sier angrepsspilleren med 13 seriemål og 93 landskamper.

Mobb Det var i mars det toppet seg på La Manga i Spania. Lillestrøm spilte treningskamp mot Avaldsnes.

På tribunen befant det seg flere Stabæk-supportere, som hadde blitt igjen fra kampen i forveien. Men de hadde tydeligvis andre hensikter enn å se fotball.

Herlovsen følte seg trakassert av en mobb på tribunen og forlot banen gråtende. Foranledningen skal ha vært at hun jublet foran Stabæk-supporterne og viste fingeren ved en tidligere anledning.

- Jeg føler dette har roet seg. For min del er jeg ferdig med saken. Jeg hørte Stabæk-spillerne tok en prat med dem det gjaldt. Det satte jeg pris på.

Seriefinale Likevel er det ingen tvil om at mye står på spill når tre serierunder gjenstår. Lillestrøm har 48 poeng og Stabæk 46. Det er disse to det handler om nå.

De fleste ekspertene i og rundt kvinnefotballen tror siste runde blir en ren seriefinale. Dette kan bety en opptrapping i aktiviteten til supporterne. Vondt blod kan komme til overflaten igjen.

- Jeg må bare tenke på at det kan komme dritt. Samtidig vil jeg bruke energien min på og ikke utenfor banen, sier Herlovsen.

- Hva ropte de til deg i vinter?

- De kom for å slenge dritt — som at jeg ikke ville rekke ballen, og så videre. De må gjerne angripe laget. Men det blir feil å ta det ut på enkeltspillere.

Rekord? Men først er det den NRK-sendte kampen mot Vålerenga som gjelder.

Hovedsponsor DnB har gått i bresjen i dag, og håper å sette ny publikumsrekord i Toppserien. Den tidligere rekorden er på 1548 tilskuere.

- Sponsoren har kjøpt opp billetter og tilbyr gratis inngang. Vanligvis har vi 300 tilskuere på hjemmekampene, så det blir stor forskjell, sier Herlovsen.

- Våre supportere lager liv, og de er ikke så veldig glade i Klanen. Det blir sikkert en del fighting på tribunen også, påpeker hun.

<strong>NORGE-PROFIL:</strong>  Isabell Lehn Herlovsen har 93 landskamper for Norge og 37 mål.  Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NORGE-PROFIL: Isabell Lehn Herlovsen har 93 landskamper for Norge og 37 mål. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer