Stabæk nærmest seieren i Molde

MOLDE (NTB): Molde og Stabæk spilte 1-1 og delte poengene. Med fire tapte poeng på de to siste kampene må medaljekandidat Molde konstatere at avstanden fram til Rosenborg bare øker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Molde hadde kontrollen i første omgang, men Stabæk skrudde opp tempoet og tok kommandoen etter pause. Stabæk var nærmest seieren. André Flem hadde en velplassert heading som Karl Oskar Fjørtoft reddet på strek. Molde hadde også gullhår helt i sluttminuttene da Thomas Finstad skjøt knallhardt i tverrliggeren og ned. Mål ble det ikke.

Molde åpnet friskt og hadde flere gode sjanser i løpet av de første ti minuttene. Odd Inge Olsen gjorde 1-0 for Molde midtveis i omgangen etter prima forarbeid av Jo Tessem.

Både Andreas Lund og Odd Inge Olsen kunne ha økt Moldes ledelse helt i begynnelsen av andre omgang. I stedet var det Stabæk som kom mer framover på banen og snudde kampen. Utlikningen kom 11 minutter ut i andre omgang etter hjørnespark, og det var tilsynelatende et ufarlig skudd fra André Flem som skled gjennom hele Molde-forsvaret og forbi Morten Bakke i Molde-målet. Det så ut til at alle i Molde-forsvaret stod og ventet på at noen andre skulle ordne opp.

Basma god

Stabæks og banens beste var Christer Basma og Tommy Svindal Larsen hos Stabæk. Særlig etter pause blomstret Svindal Larsen, som opererte med voldsomt driv over hele banen. Stabæks Thomas Finstad kjempet godt kampen gjennom, og sammen med et solid forsvar holdt keeper Frode Olsen laget inne i matchen i en vanskelig første omgang.

Hos Molde gjorde Karl Oskar Fjørtoft igjen en god kamp. Han er god defensivt og reddet mål. Fremover har han forløsende pasninger og i første omgang var han blant banens dominerende spillere. Også Odd Inge Olsen kom brukbart fra kampen. For øvrig var ikke dette noe fyrverkeri av en kamp fra Moldes side, og Erik Brakstads gutter må nok hente fram mer krutt om de skal henge med i toppen. Det manglet aggressivitet i avslutningsfasen og forsvaret var usikkert og famlende gjennom hele andre omgang.

Stabæk-trener Anders Linderoth var godt fornøyd med snuoperasjonen i andre omgang, og med forsvarets jobb kampen gjennom. - Vi burde vunnet denne kampen etter den andre-omgangen vi presterte, mener Linderoth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer