Stabæk overlegne

Stabæk har en gyllen anledning til å komme til 1. runde i UEFA-cupen etter 4-0 over Linfield torsdag kveld.

Bæringene var et mye bedre lag enn nordirene fra Belfast, men de verken trengte eller gadd å ta fram det siste i det som endte opp som en tam og kjedelig affære foran 1145 tilskuere i den stekende sola. For Stabæk imponerte heller ikke. De virket til tider helt uinspirerte.

- Jeg synes vi var veldig gode i de første 30 minuttene av 1. omgang, men vi detter litt de siste 15. I 2. omgang er jeg mest fornøyd med at vi scorer to mål, sa Stabæk-trener Gaute Larsen.

De første målene til Stabæk kom i 1. omgang. Det var også den omgangen som ble den klart beste spillemessig. I 2. omgang skjedde det svært lite foran de to målene før innbytter Marel Baldvinsson satte spikeren i kista med sin 3-0-scoring etter 75 minutter. På overtid laget Gudmundssons sitt andre og Stabæks fjerde.

- Linfield er et hardtjobbende lag, men ferdighetene deres er mer begrensede. Vi skal helt klart slå dette laget. Også på bortebane, mente Larsen.

To kjapp

Stabæk tok ledelsen allerede etter 12 minutter etter at det oppsto mye klabb og babb inne i feltet til Linfield. Etter et par forsøk på å få ballen over streken, var det til slutt Thomas Finstad som tået den inn etter en retur fra Linfield-keeper Alan Mannus.

Bare seks minutter senere kom 2-0. Tom Stenvoll, som også slo innlegget til det første målet, la en stikker inn i feltet som Martin Andresen hoppet over, og som havnet hos Christian Michelsen. Kristiansunderen skjøt hardt og godt, og Mannus måtte gi retur. Der dukket Tryggvi Gudmundsson opp og satte returen kaldt og enkelt i mål.

Bør vinne

Selv om Linfield er blitt nordirske seriemestere 44 ganger, cupmestere 36 ganger og forsøkt seg 26 ganger i europacupen tidligere, er det ikke noe godt fotballag. Det er høyst tvilsomt om de ville ha klart seg i norsk 1. divisjon. Kanskje ville de ha fått problemer i 2. divisjon også. Derfor bør returkampen i Belfast om 14 dager bli en ren transportetappe for Stabæk, som fikk en seier etter to strake tap for Bryne og Sogndal i serien.

- Jeg synes at vi har fått et godt utgangspunkt, kom det med et lettet understatement fra Stabæk-treneren. Men om torsdagsutgaven av Stabæk er godt nok til å slå Brann søndag, er en helt annen historie.

- Hver kamp har sitt eget liv. Jeg synes at vi er litt på gang igjen nå, mente Larsen.

NB: Stabæk stilte uten Christer Wilhelmsson som sonet for et rødt kort han pådro seg i en Intertotokamp mot Auxerre for to år siden.

(NTB-Egil Sæther)

Stabæks Christian Michelsen (t.v.) aksjon mot Linfields Patrick McShane.
Stabæks Thomas Finstad (sittende), lurer Linfields målvakt Alan Mannus og forsvarer Hugh Dickson, og gjør 1-0.
Stabæks Marel Baldvinsson scoret 3-0 målet i andre omgang mot Linfield.
Tryggvi Gudmundsson lurer Linfields målvakt Alan Mannus og lager 2-0 i kvalifiseringskampen.