Stabæk på tabelltopp etter å ha sendt Sandefjord hjem i skam

Vant for 6. gang på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stabæk - Sandefjord 4-0 (1-0)

NADDERUD STADION (Dagbladet): Stabæk fortsetter å kjøre over all motstand i Tippeligaen. Mot Sandefjord stoppet ikke bæringene før det sto 4-0 på lystavla og lagets 6. strake seier var sikret.

Tre scoringer av Adama Diomande og én av Ernest Asante var mer enn nok til å sende Sandefjord hjem til hvalfangerbyen som slaktofre etter å ha tapt for femte kamp på rad.

- Det var deilig å få tre mål i dag. Jeg har terpa og terpa på trening og i dag så resultatet av det. Jeg synes det var en fortjent seier. Vi styrte kampen i 90 minutter. Vi kunne scoret enda flere, men 4-0 er et greit resultat, sier Diomande til Dagbladet og smiler.

Stabæk topper nå tabellen sammen med Rosenborg etter åtte runder.

Pangstarten Med 16 av 21 mulige poeng hadde ikke Stabæk startet en sesong bedre på sju år før kveldens festforestilling. Da var det Daniel Nannskog, Alanzinho og Veigar Pall Gunnarsson som herjet med motstanderne på Nadderud stadion.

I årets Bob Bradley-komponerte lag er det Diomande, Asante og Mande Sayouba som begeistrer.

SCORET TRE Diomande banket Stabæk i ledelsen før pause og scoret to til i andre omgang.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SCORET TRE Diomande banket Stabæk i ledelsen før pause og scoret to til i andre omgang. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Stjernefaktoren er imidlertid langt fra like høy som i gullsesongen 2008. Under amerikanske Bradleys ledelse er det først og fremst kollektivet som har sikret poengene.

Slo Stabæk-rekorden. Før kveldens oppgjør mot Sandefjord hadde ikke Stabæk sluppet inn mål på 465 minutter (fem kamper). Kun 15 keepere i norsk fotballs eliteseriehistorie hadde holdt buret rent et lengre strekk enn ivorianske Sayouba.

Øverst på den imponerende listen troner inntil videre Vikings legendariske målvakt Erik Johannessen, med rekorden på 625 minutter fra 1974, men Jon Knudsens Stabæk-rekord fra 2008 ble gjort til historie i det 21. spilleminuttet.

- Det er en god følelse å holde nullen seks ganger på rad. Jeg tror grunnen til at vi klarer det er fordi gutta foran meg jobber hardt, sier Sayouba til Dagbladet.

- Tenker du på at du blir historisk hvis du holder nullen i 71 minutter mot Molde neste kamp?

- Ja, jeg håper å holde nullen lengre enn den kampen også, sier Sayouba og smiler.

- Enveiskjøring For Sandefjords del var ikke statistikken like lystig lesning. For mens Stabæk bare hadde sluppet inn tre mål denne sesongen, sto med fem strake seirer og jaktet førsteplassen, lå Lars Bohinens menn tredje sist på tabellen etter 19 baklengsmål og fire tap på rad.

Da dommer Anders Johansen blåste i gang kveldens oppgjør ble det også ekstremt tydelig hvorfor den statistiske forskjellen var så stor. Stabæk styrte absolutt alt ute på den humpete Nadderud-matta.

<strong>FORTSETTER Å HJERE:</strong> Stabæk og Ernest Asante er ustoppelige for tiden. I kveld scoret ghaneseren i sin femte kamp på rad.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORTSETTER Å HJERE: Stabæk og Ernest Asante er ustoppelige for tiden. I kveld scoret ghaneseren i sin femte kamp på rad. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes at vi gjør det vi skal den første halvtimen. Så får vi en kontring på oss som Stabæk scorer på. Defensivt hadde vi OK kontroll fram til det. I andre omgang får de et tidlig mål og derfra og ut er det enveiskjøring, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til Dagbladet.

Bæringene spilte nemlig Sandefjord helt ned på egen 16 meter uten problemer og holdt dem der mer eller mindre hele kampen. Etter som Bohinenes gutter ble liggende så dypt i sitt 3-5-2-system, var det imidlertid lenge vanskelig for Stabæk å produsere store målsjanser. Før hvilen ble det bare to av dem - den ene til den amerikanske midtbanestrategen Cole Grossman og den andre til Diomande.

På den sistnevnte kom også den første scoringa. 39 minutter var spilt da ballvirtuosen Yassine El Ghanassy fant Diomande i mellomrommet. Den kraftfulle spissen fra Holmlia vendte raskt opp og banket ballen upresset ned i hjørnet fra rundt 18 meter.

Målfest Og bare fire minutter ut i andre omgang økte Asante til 2-0, da han scoret for femte kamp på rad etter en sterk enkeltmannsprestasjon.

Derfra og ut var Sandefjord fullstendig i oppløsning. Stabæk rullet opp det ene angrepet etter det andre og Diomande fullbyrdet enkelt hat-tricket sitt ved å legge på til både 3-0 og 4-0.

Et kvarter før slutt benyttet derfor Bradley muligheten til å hvile Diomande og Grossman inn mot 16. mai-kampen mot Molde. Blåtrøyene reiser til Romsdal hele seks poeng foran lørdagens motstander. Det er det vel ingen som hadde trodd da sesongen ble sparket i gang for halvannen måned siden.

- Ofte har man kamper hvor det tar en stund å finne rytmen og man begynner å kreere sjanser. Jeg synes Sandefjord er et godt lag, de har vist at de er godt organisert, men vi begynte å skape muligheter etter hvert og vi vant ballen tilbake raskere. Etter det første målet vårt måtte de ta større sjanser. Da fikk Ernest, Dio og Yassine store rom og da er de farlige, sier Bradley til Dagbladet og fortsetter:

- Etter åtte kamper vil nok alle være enige i at vi har gjort det veldig bra, men ingen bryr seg om hvem som leder etter åtte eller ti kamper. man kan snakke om det etter 30 kamper. Vi er fortsatt i utvikling. Samtidig har vi gjort oss fortjent til å satse hardt og spille vår type fotball i oppgjørene som kommer mot Molde og Rosenborg. Så får vi se hvordan det går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer